x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

23 Mai 2005   •   00:00

  • 24 mai 2005
  • Privatizare - Alianta pentru Turk Telekom

    Telecom Italia si conglomeratul turc Koc Holding discuta o eventuala cooperare in cadrul privatizarii companiei Turk Telekom, a declarat o sursa apropiata uneia dintre companii. Dupa ce Turcia a lansat in toamna trecuta licitatia pentru vanzarea a 55% din actiunile Turk Telekom, operator de telefonie fixa a carui valoare este estimata de analisti la mai multe miliarde de dolari, Administratia pentru Privatizare din Turcia a anuntat in aceasta luna ca prelungeste termenul limita pentru depunerea ofertelor, pana la 24 iunie. Pana acum nu a fost prezentata o estimare realista a valorii companiei Telekom, care are 19 milioane de abonati.

    Yahoo - Messenger se innoieste

    Yahoo prezinta o noua versiune de test a software-ului de mesagerie instantanee, care promoveaza comunicatiile VoIP. Yahoo va oferi un update gratuit la Yahoo Messenger in timpul fazei de testare. In plus, fata de posibilitatea de a trimite mesaje text standard, noua versiune este proiectata sa usureze apelarea via calculator, trimiterea de mesaje scurte cate un dispozitiv mobil, partajarea fotografiilor sau continutului pe un Web log personal.

    Concurs - Nominalizari pentru Internetics

    In urma incheierii inscrierilor la Festivalul de Comunicare Digitala Internetics, in concurs au ramas 222 de lucrari digitale: site-uri web, aplicatii pe suport CD-ROM, campanii online, campanii de bannere si newslettere. Internetics este primul festival romanesc de comunicare digitala care recunoaste excelenta si inovatia in folosirea Internetului si a noilor tehnologii de comunicare. Inscrise in concurs, peste 30% sunt site-uri de prezentare, aproape 20% sunt destinate comertului electronic, iar 27 de lucrari fac parte din categoria Advertising.

    Ungaria - Uniunea creste pirateria

    In luna aprilie 2005, Business Software Alliance (BSA) a lansat o campanie menita sa incurajeze companiile ungare sa utilizeze programe software licentiate, dupa ce, conform cotidianului ungar "Nepszava", gradul de utilizare a programelor software pirat de catre companiile ungare a crescut cu doua procente de la aderarea acesteia la Uniunea Europeana, ajungand la 44%.

    Grupaj realizat de Gabriel Preda

    ×
    Subiecte în articol: IT