x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

20 Mai 2005   •   00:00


  • 21 mai 2005
  • DISPUTA VIVENDI-DEUTSCHE TELEKOM. Grupul francez Vivendi Universal solicita companiei germane Deutsche Telekom daune in valoare de 2,2 miliarde de euro, legate de o investitie in Polonia. Compania Vivendi a anuntat ca daunele reprezinta compensatii pentru pierderile suferite prin investitia indirecta in operatorul polonez de telecomunicatii PTC. Deutsche Telekom si Vivendi, care sunt interesate in dezvoltarea afacerilor lor pe piata poloneza de telecomunicatii, se afla de mai multi ani implicate intr-o disputa juridica pentru obtinerea controlului asupra companiei PTC.

    ANGAJATII IN IT. Numarul total al persoanelor din industria IT romaneasca va fi, in 2009, de 37.850 de angajati, peste 7.200 de noi locuri de munca fiind generate in acest sector in urmatorii cinci ani, se arata intr-un recent studiu IDC. Din totalul personalului angajat in industria IT a Romaniei, mai mult de jumatate, respectiv 52%, alcatuieste salariati ai companiilor din industria de software, pondere care va creste, in cinci ani, la 63%. Cele sase state din Europa de Sud-Est (respectiv Bulgaria, Croatia, Macedonia, Slovenia, Serbia si Muntenegru si Romania) au incasat anul trecut 778 de milioane de dolari din industria IT, unde activeaza 124.000 de angajati. "Este de asteptat ca impactul industriei IT in aceasta zona sa creasca in continuare, iar in 2009 sa fie 159.000 de angajati IT si incasari bugetare de 1,3 miliarde de dolari", a declarat Laurentiu Popescu, country manager IDC Romania.

    VOLAN DRIVING FORCE EX. Logitech a lansat volanul Driving Force EX, potrivit tuturor sistemelor de entertainment PlayStation 2.

    Noul model are doua porturi pentru interfata: port-ul standard pentru PlayStation 2, ce asigura functionarea pe orice joc PlayStation 2, si un port USB care permite volanului sa ofere o senzatie de force-feedback cat mai realista. Alaturi de volan, pachetul are si pedale pentru acceleratie si frana, asezate pe o baza echilibrata, si doua minipedale montate pe volan. Driving Force EX va fi disponibil in Europa din septembrie, la un pret de 80 dolari.

    Grupaj realizat de Alexandru Radescu

    ×
    Subiecte în articol: IT