x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

17 Mai 2005   •   00:00


  • 18 mai 2005
  • COLABORARE SUN-MICROSOFT. Microsoft si Sun Microsystems au informat ca sunt pe cale de a lansa produse care vor reduce diferentele dintre propriile sisteme de operare. Cele doua companii au incheiat in luna aprilie a anului 2004 un acord privind finalizarea disputei dintre cele doua grupuri. Microsoft a platit doua miliarde de dolari pentru a stinge conflictul, dupa ce fusese acuzata de comportament anticoncurential. Firmele au anuntat realizarea unor sisteme care vor utiliza atat programele Microsoft, cat si pe cele ale Sun, in final eliminandu-se necesitatea introducerii mai multor parole pentru sisteme si programe diferite.

    CONCURS INTERNATIONAL STUDENTESC. Facultatea de Inginerie Electrica din cadrul Universitatii "Stefan cel Mare" Suceava organizeaza in perioada 16-22 mai 2005 Concursul International Studentesc de Calculatoare "HARD & SOFT", editia a 12-a, care presupune proiectare si realizare de structuri cu microprocesor sau microcontrolere, integrate intr-o aplicatie la cheie. Tema-proiect a concursului va fi stabilita de un juriu si trebuie realizata, pe parcursul a 4 zile, de echipaje formate din cate 4 studenti, fiecare student raspunzand de realizarea unei componente particulare.

    BILANT ULTRA PRO. Cifra de afaceri realizata in primul trimestru al acestui an de grupul K Tech - Ultra PRO a atins 20,5 milioane de dolari, in crestere cu 34,8% fata de aceeasi perioada a anului precedent. In primele trei luni ale anului, K Tech - Ultra PRO a vandut 16.817 calculatoare personale, dublu fata de aceeasi perioada a anului 2004, iar aproape un sfert dintre acestea sunt reprezentate de modelele preasamblate din gama Ultra. Producatorul si distribuitorul de PC-uri are ca obiectiv in acest an majorarea cu 30% a veniturilor, la 88 de milioane de dolari, fata de 66,5 milioane de dolari in 2004, cand ritmul de crestere fata de anul anterior a fost de 42%.

    PARTICIPANTII INTERNETICS. In urma incheierii inscrierilor la Festivalul de Comunicare Digitala "Internetics", in concurs au ramas 222 de lucrari: site-uri web, aplicatii pe suport CD-ROM, campanii online, campanii de banner-e si newsletter-e. La fel ca si la editiile trecute, cele mai multe site-uri din concurs (peste 30%) sunt site-urile de prezentare ale unor brand-uri, corporatii sau IMM-uri. In schimb, o crestere semnificativa au avut-o sectiunile de e-commerce si servicii online (aproape 20% din site-urile inscrise).

    Grupaj realizat de Alexandru Radescu

    ×
    Subiecte în articol: IT