x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info 9 ianuarie 2008

Info 9 ianuarie 2008

de Jurnalul National    |    09 Ian 2008   •   00:00
Info 9 ianuarie 2008

Intel a prezentat la CES 16 noi modele de procesoare

TELEVIZOR ŞI INTERNET. Matsushita şi Google colaborează la producţia unor televizoare conectabile la internet. Televizoarele, care vor fi lansate în primăvara acestui an pe piaţa nord-americană, vor permite ac­cesa­rea de conţinut video prin in­terme­diul YouTube, precum şi vi­zua­lizarea serviciului online de fotografii Picasa Web Albums. Con­tractul încheiat cu Google nu con­feră exclusivitate acestei com­pa­nii, a precizat purtătorul de cuvânt al Panasonic, Akira Kadota.

 

MARCĂ TEMPORALĂ. Furnizorii de marcă temporală au obligaţia de a păstra înre­gistrările mărcilor emise pentru o perioadă de minimum 10 ani de la data emiterii acestora. Acest registru va fi disponibil online, în mod gratuit, pentru verificarea mărcilor temporale emise, potrivit ANRCTI. Marcarea temporală este serviciul prin care unui document electronic îi este asociată o informaţie care garantează că acel document a existat în forma respectivă la un anumit moment în timp. Furnizorii au obligaţia de a comunica ANRCTI informaţiile referitoare la procedurile de securitate pe care le vor folosi, măsurile pe care le vor aplica pentru protecţia datelor cu caracter personal.

 

CPU. Intel a prezentat la CES 16 noi modele de procesoare, printre care se află şi primul chip Intel pe 45 de nanometri (nm) destinat notebook-urilor ce funcţionează pe baza Centrino Processor Technology. Tehnologia producţie a transistorilor pe 45 nm contribuie semnificativ la sporirea vitezei PC-urilor, la reducerea consumului energetic, la sporirea duratei de viaţă a bateriei, la protejarea mediului înconjurător şi la crearea de PC-uri mai mici, mai uşoare şi cu un design mai atractiv. O dată cu lansarea acestor noi mo­de­le, Intel va avea deja un nu­măr de 32 de produse pe 45 nm.

×
Subiecte în articol: IT