x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info IT 12 decembrie 2007

Info IT 12 decembrie 2007

de Jurnalul National    |    12 Dec 2007   •   00:00

Piaţa televizoarelor OLED (Organic Light Emitting Diode) este estimată la 2 milioane de dolari in 2007, potrivit datelor iSuppli.

TELEVIZOARE OLED. Piaţa televizoarelor OLED (Organic Light Emitting Diode) este estimată la 2 milioane de dolari in 2007, potrivit datelor iSuppli. In 2013 va ajunge insă la 1,4 miliarde de dolari, rata anuală de creştere fiind de 206,8%. In termeni de unităţi, peste cinci ani se vor vinde 2,8 milioane de televizoare OLED, faţă de circa 3.000 de unităţi căte au fost văndute in 2007. Pe lăngă Sony, care este primul producător al unui astfel de televizor destinat consumatorilor, pănă in 2009 se apreciază că pe acest segment se vor mai implica, cel mai probabil, Toshiba şi Panasonic. Televizoarele OLED nu folosesc o iluminare din spate şi oferă astfel posibilitatea economisirii de energie, dar şi un timp de răspuns foarte bun.

CĂUTĂRI PROTEJATE. Motorul de căutare Ask.com pune la dispoziţia utilizatorilor o opţiune care, dacă este activată, impiedică stocarea căutărilor lor in baze de date. "AskEraser" poate şterge de pe calculatoarele Ask.com in numai căteva ore căutările efectuate de un utilizator. Google şi motorul de căutare al Microsoft stochează acest tip de informaţii pentru 18 luni, in timp ce Yahoo şi AOL păstrează detaliile pentru 13 luni, motivaţia fiind, in general, legată de o mai bună cunoaştere a preferinţelor utilizatorilor cu scopul furnizării unor rezultate mai relevante.

×
Subiecte în articol: IT