x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Initiativa - Etichete pentru bateriile originale

Initiativa - Etichete pentru bateriile originale

17 Dec 2004   •   00:00

La mai putin de o luna dupa scandalul bateriilor de celular care au explodat in SUA, producatorii de telefoane adopta primele masuri pentru securizarea acestor produse. Nokia a demarat saptamana aceasta un program pentru identificarea bateriilor originale.


CRISTIAN IONITA

Click pentru a mari imaginea
SECURITATE. Bateriile cu etichete speciale ajuta la protejarea consumatorilor
CARACTERISTICI. Pentru ca utilizatorii sa poata sa le diferentieze de produsele contrafacute, Nokia introduce un sistem de autentificare, prin aplicarea de etichete holografice pe bateriile produse de acum incolo. Eticheta are o imagine holografica si un cod de autentificare care poate fi descoperit razuind o anumita portiune a etichetei. Utilizatorii pot verifica vizual imaginea holografica si pot identifica pe aceasta informatii detaliate care le permit sa afle daca bateria pe care o detin este un produs original. Elementele vizuale includ simbolul Connecting Hands, logo-ul Original Enhancements. Fiecare element devine vizibil daca este privit dintr-un anumit unghi. Utilizatorii pot verifica, fie online, fie prin SMS, codul de autentificare de 20 de cifre aflat sub portiunea razuibila.

ETAPE. Comercializarea bateriilor marcate cu eticheta holografica a inceput deja si se va extinde, gradual, pe toate pietele. Bateriile originale, dar fara noul tip de eticheta, vor continua sa existe pe piata o anumita perioada pana la epuizarea stocurilor.

"De-a lungul timpului, au fost inregistrate cazuri in care baterii neoriginale de telefoane mobile, inclusiv baterii Nokia contrafacute, s-au incalzit excesiv, rezultand atat deteriorarea bateriilor, cat si a telefoanelor. In aceste cazuri, bateriile erau contrafacute."

×
Subiecte în articol: IT