x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Internet - Statistici schimbătoare

Internet - Statistici schimbătoare

de Jurnalul National    |    17 Ian 2008   •   00:00

Potrivit InternetWorldStats, numărul utilizatorilor de internet din România a depăşit pragul de şapte milioane persoane la sfârşitul lunii noiembrie, reprezentând o rată de penetrare de 31,4%, piaţa locală urcând două locuri, de pe ultima poziţie deţinută în UE (împreună cu Bulgaria).



Potrivit InternetWorldStats, numărul utilizatorilor de internet din România a depăşit pragul de şapte milioane persoane la sfârşitul lunii noiembrie, reprezentând o rată de penetrare de 31,4%, piaţa locală urcând două locuri, de pe ultima poziţie deţinută în UE (împreună cu Bulgaria). Populaţia României este estimată la 22,27 milioane de locuitori. În luna septembrie, potrivit acestei surse, existau în România 7 milioane de utilizatori de internet, cu o rată de penetrare de 33%.

La sfârşitul lunii noiembrie devansam Polonia, ultima clasată, cu o rată de 29,6%, şi Bulgaria, cu 30%, şi ne apropiam de Malta, unde nivelul este de 31,7%. La nivelul întregii uniuni, rata de penetrare a crescut la 55,7%, de la 51,8% la sfârşitul lunii august, respectiv 273,23 milioane de navigatori din totalul celor 490,43 milioane de locuitori.
Olanda avea cel mai ridicat nivel al utilizării internetului, respectiv 87,8% din totalul populaţiei, cu 15,5 puncte procentuale peste nivelul din august. Următoarele clasate sunt Suedia, fosta ocupantă a primului loc, cu 77,3%, şi Portugalia, cu 73,1%. Pe plan mondial, rata de penetrare a Internetului a atins 19,1%, consemnând o creştere de numai 0,2 puncte procentuale. Totalul utilizatorilor a atins 1,262 miliarde de persoane, din cei 6,6 miliarde de locuitori.

×
Subiecte în articol: IT