x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Investiţie de 7 milioane dolari la BitDefender

Investiţie de 7 milioane dolari la BitDefender

de Alexandru Radescu    |    07 Dec 2007   •   00:00

Un grup de 7 investitori romăni şi americani a achiziţionat 7% din acţiunile companiei BitDefender, pentru şapte milioane de dolari.

 "Valoarea de piaţă a BitDefender depăşeşte 100 milioane de dolari", a declarat ieri, reprezentantul grupului, Horia Manda, el insuşi unul dintre investitori (numai persoane fizice). Fondurile obţinute vor fi investite de BitDefender in cercetare şi in extinderea pe noi pieţe, precum şi in consolidarea in ţările unde compania este deja prezentă.

"Piaţa din Japonia şi cea din China sunt foarte atrăgătoare pentru noi", a adăugat preşedintele companiei, Florin Talpeş. "In 2008 este probabil să alegem finanţare prin credite sau atragerea de investitori, care să aducă, pe lăngă fonduri, şi o reţea de parteneri. Vrem ca in 2010 să fim intre primii cinci concurenţi pe piaţa soluţiilor de securitate informatică", a mai spus preşedintele companiei.

"Vom şti mai precis cănd, unde, dacă şi in ce condiţii ne vom lista la bursă la jumătatea anului viitor. Ne găndim atăt la bursa locală, căt şi la una europeană sau la o ieşire duală", a adăugat Talpeş.

Potrivit lui Manda, in 2-3 ani de la listarea la bursă, capitalizarea producătorului romăn de soluţii de securitate informatică ar putea depăşi citeva sute de milioane de dolari, chiar va trece peste un miliard de dolari.

BitDefender s-a desprins, la jumătatea anului, de grupul Softwin, deţinut de familia TalpeşÂ şi a devenit un grup de firme, cu filiale şi companii deţinute in mai multe ţări.

Horia Manda este Managing Partner la fondul privat de investiţii Balkan Accesion Fund şi Vice-president Romanian American Enterprise Fund.

          Â

×
Subiecte în articol: IT