x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget iPhone în Hong-Kong si Macau

iPhone în Hong-Kong si Macau

de Alexandru Radescu    |    02 Iun 2008   •   00:00

România continuă să privească spre pieţele în care iPhone e lansat oficial. Operatorul Hutchison a anunţat că a ajuns la o înţelegere cu Apple şi va distribui terminalul în Hong-Kong şi Macau din trimestrul al III-lea al anului în curs

România continuă să privească spre pieţele în care iPhone e lansat oficial. Operatorul Hutchison a anunţat că a ajuns la o înţelegere cu Apple şi va distribui terminalul în Hong-Kong şi Macau din trimestrul al III-lea al anului în curs. Purtătorul de cuvînt al Hutchison nu a dat mai multe detalii.

În momentul de faţă, iPhone este distribuit oficial în SUA, Maria Britanie, Germania şi Franţa prin AT&T, O2, T-Mobile şi Orange. Pe piaţa românească, celularul se va vinde prin operatorul Orange, cîndva în cursul lui 2008.

La începutul lunii mai, Vodafone a anunţat că va distribui iPhone în Australia, Cehia, Egipt, Grecia, Italia, India, Portugalia, Noua Zeelandă, Africa de Sud şi Turcia.

 

Bun de cadou

Potrivit unui raport IDC, cota de piaţă pentru iPhone în SUA, după primul trimestru, a fost de 19,2%. Clasamentul firmei de analiză  de piaţă se referă la smartphone şi pentru cei de la Apple este o scădere, avînd în vedere că la sfîrşitul trimestrului al IV-lea din 2007 cota era de 26,7%. Au crescut în vînzări cei de la RIM, BlackBerry crescînd de la 35,1% la 44,5% în perioadele menţionate. Vînzările globale de iPhone, în primul trimestru, au fost de 1,7 milioane unităţi.

O creştere în vînzările din SUA a înregistrat şi Palm: 13,4% în primele trei luni ale anului faţă de 7,9% în ultimul trimestru din 2007.

×
Subiecte în articol: IT iphone