x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/INFO

IT/INFO

07 Ian 2005   •   00:00

8 ianuarie 2005
MICROPROCESOARE DE NOUA GENERATIE. Un consortiu condus de IBM va cheltui 2,5 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unor microprocesoare de noua generatie. IBM impreuna cu alti producatori de microprocesoare, precum Sony si Infineon, vor investi 1,9 miliarde de dolari pentru construirea unei noi unitati pentru fabricarea acestor semiconductoare. Unitatea va intra in folosinta in a doua jumatate a anului 2005 si va produce cipuri pentru marii clienti IBM, in special pentru Sony.

CAMERA FOTO CU E-MAIL. Compania Eastman Kodak a prezentat, zilele trecute, in Las Vegas camera digitala care poate trimite prin e-mail fotografiile realizate, utilizand tehnologia Wi-Fi. Camera de 4 megapixeli Easyshare-One dispune si de touch-screen si va fi disponibila in cursul acestui an, la un pret de aproximativ 600 de dolari. Dupa cum se arata intr-un material NBC on-line, cardul care activeaza functia Wi-Fi se va vinde separat, pentru aproximativ 100 de dolari.

PROCESOR PENTIUM 4 552. Intel a lansat Procesorul Pentium 4 552 cu tehnologie Hyper-Threading, ce se adreseaza utilizatorilor de computere portabile. Acest procesor este destinat functionarii pe calculatoare mai mari de tip notebook, cunoscute si sub denumirea de "inlocuitori desktop", care au de obicei ecrane mari, tastaturi de dimensiuni reale si mai multe unitati optice sau hard-diskuri. Noul procesor este construit pe 90NM, are 1MB cache L2, frecventa de 3,46 GHz si FSB la 533 MHz.

ROBOT CONTROLAT PRIN CELULAR. Japonezii au reusit sa construiasca robotul controlat prin intermediul telefonului mobil. Robotelul "Bluetooth" (inaltime 30 de centimetri si greutate de 950 de grame) stie sa sara si sa faca cu mana, comenzi activate prin intermediul celularului, de la o distanta de cel mult 10 metri. Robotul a fost conceput si fabricat de KDDI si I Bee KK si poate fi manevrat doar cu telefoane mobile Toshiba. Pretul sau este de 2.000 de dolari.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT