x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Info

IT/Info

19 Dec 2004   •   00:00

20 DECEMBRIE 2004
RECORD IN TRANSFER DE DATE. Siemens Communications Group a anuntat stabilirea unui nou record mondial de viteza in comunicatii mobile. Astfel, prin intermediul tehnologiei de comunicatie celulara au fost transferate date in timp real la viteze de 1 GB/s. Pentru atingerea acestor performante, Siemens a combinat un "sistem de antena inteligenta" (trei antene de transmisie si patru de receptie) cu metoda de multiplexare OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing). Pentru a face o comparatie, retelele WLAN actuale ofera viteze de transfer maxime in jur de 50 Mbps.

CAMPANIA ANTIPIRATERIE. Asociatiile americane continua campania impotriva pirateriei muzicale on-line. Ultima actiune de acest gen, demarata de Recording Industry Association of America, a inceput saptamana trecuta, prin declansarea unor procese impotriva a 754 de persoane, care au distribuit, pe net, melodii fara copyright.

APPLE RECUNOASTE MACUSERS.RO. Apple User Groups a inclus site-ul MacUser.ro in randul comunitatilor de utilizatori mac recunoscute oficial de catre Apple. Macintosh User Group Romania este prima comunitate a utilizatorilor Mac aparuta in Romania. Pe site se regasesc stiri din lumea Apple, articole, opinii, suport tehnic si un forum in care utilizatorii acestor calculatoare isi pot impartasi experientele lor si sa afle raspunsuri la eventualele probleme. Comunitatea a fost infiintata in anul 2002, iar in prezent numara peste 100 de membri iar forumul are peste 1.000 de subiecte de discutii.

TELEKOM CUMPARA MOBILTEL. Telekom Austria a incheiat cu autoritatile bulgare un acord care ii permite sa cumpere integral operatorul Mobiltel, pentru 1,6 miliarde de euro, la sfarsitul anului viitor, se arata intr-un material Cnet.news. Grupul austriac precizeaza ca directorul diviziei sale de telefonie mobila va participa la sedintele consiliului de administratie al Mobiltel ca observator fara drept de vot, pentru a putea oferi firmei informatii care sa o ajute sa decida daca sa isi exercite sau nu optiunea de preluare integrala a companiei bulgare. Telekom Austria incearca sa preia Mobiltel, cel mai mare operator bulgar de telefonie mobila, inca de acum doi ani.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

×
Subiecte în articol: IT