x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/INFO

IT/INFO

17 Dec 2004   •   00:00

18 decembrie 2004
GERMANII VAND 12% DIN MTS. Operatorul german de telefonie Deutsche Telekom va vinde la bursa 12% din actiunile detinute la compania rusa de telefonie mobila Mobile TeleSystems (MTS), a caror valoare estimata se ridica la 1,5 miliarde de dolari, transmite Reuters. Plasamentul bursier este organizat de UBS si Citigroup. Dealerii se asteapta ca vanzarea sa se incheie joi. Potrivit conditiilor stabilite, Deutsche Telekom nu mai poate vinde alte actiuni MTS in urmatoarele 180 de zile. Compania germana a investit in MTS in speranta de a se dezvolta pe piata ruseasca, al carei potential de crestere este ridicat, dar a fost fortata, inca de anul trecut, sa vanda 15% din titlurile detinute ca urmare a datoriilor. In prezent, controleaza 25,1% din actiunile operatorului rus.

BIBLIOTECA GOOGLE. Compania Google a anuntat ca intentioneaza sa redea in format electronic unele dintre cele mai importante biblioteci din lume. Partenerii Google in acest proiect, care se vrea o versiune extinsa a programului Google Print, prin care utilizatorii pot cauta cuvinte-cheie intr-o carte, sunt Universitatile Harvard, Stanford, Oxford, Michigan si Biblioteca Publica din New York. Google va plati pentru a pune in format digital milioane de volume, desi va scana cartile din respectivele biblioteci folosind tehnologie si personal proprii. Suma nu a fost precizata.
Bibliotecarii estimeaza la 20 de dolari costul necesar pentru a scana o carte de 300 de pagini. In timp, acest cost ar putea scadea pana la 10 dolari.
Astfel, transpunerea in format electronic a intregii colectii a Universitatii din Michigan, de peste sapte milioane de volume, ar putea trece de 100 milioane de dolari.

MINICELULAR. Motorola a lansat pe piata sud-coreeana celularul Minimoto MS400. Modelul are capacitati de procesare sporite fata de predecesoarele sale si este dotat cu functii MP3 speciale. Pe Internet, telefonul MS400 se vinde cu aproximativ 360 de dolari SUA.

×
Subiecte în articol: IT