x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Info

IT/Info

26 Noi 2004   •   00:00

27 NOIEMBRIE 2004
HACKERI RUSI, IN ACTIUNE. Hackerii rusi au "spart" baza de date a autoritatilor fiscale de la Moscova si au copiat informatiile pe CD-uri, scoase ulterior la vanzare, se arata intr-un material mosnews.com. Astfel, in schimbul unei sume de 30 de dolari, cetatenii rusi pot avea acces la informatiile despre venituri, adrese, afaceri, numere de telefon si la amanunte de natura financiara referitoare la firmele din regiunea Moscova. Baza de date include si informatii despre premierul Mihail Fradkov si despre omul de afaceri Roman Abramovici. Un oficial din cadrul serviciului federal rus pentru taxe a declarat ca trebuie descoperit de urgenta modul in care au fost obtinute aceste informatii.

CHINA AMENINTA UE. Politica Beijingului de a incuraja investitiile in domenii care inglobeaza inalta tehnologie transforma China intr-un rival de temut pentru UE in domeniul produselor de ultima generatie, se arata intr-un raport al Comisiei Europene.

Comisia Europeana considera ca succesul Chinei, al patrulea mare exportator mondial de bunuri de consum, se datoreaza politicilor industriale duse de Beijing.

"China a aratat un interes evident fata de companiile straine care au adus echipamente de ultima ora si au micsorat decalajul tehnologic dintre China si Occident. Pe de alta parte, administratia de la Beijing a impiedicat firmele straine sa preia companiile chinezesti, limitand participatia externa la acestea si stimuland parteneriatele", mai scrie in raport.

AMD SEMPRON 3000+ NOTEBOOK. AMD a lansat zilele trecute ultimul model de procesor pentru notebook subtire. Sempron 3000+ contine EVP (Enhanced Virus Protection) pentru prevenirea raspandirii virusilor, din momentul in care optiunea este activata de Microsoft Windows XP SP2 (Service Pack 2). Prin acest procesor se extinde durata de viata a bateriilor o data cu folosirea tehnologiei de administrare a consumului de energie AMD PowerNow!

Grupaj realizat de Alexandru Radescu
×
Subiecte în articol: IT