x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/INFO

IT/INFO

16 Noi 2004   •   00:00

16 noiembrie 2004

Piata - Scad vanzarile de microcipuri

Compania taiwaneza United Microelectronics Corporation (UMC), al doilea producator mondial de microcipuri, a inregistrat o scadere a vanzarilor si estimeaza ca fenomenul va continua si in 2005. Presedintele grupului, Robert Tsao, a estimat ca vanzarile pentru anul viitor vor depasi trei miliarde de dolari SUA. "In a doua jumatate a anului viitor, situatia se va redresa, iar din 2006-2008, UMC va inregistra trei ani consecutivi de crestere", a declarat Tsao. Concurentul sau direct, compania Taiwan Semiconductor Manufacturing, intampina probleme similare.

Hardware - Switch de un terrabit

Asociatia japoneza Femtosecond Technology Research Association (FESTA) a creat un switch optic capabil sa depaseasca viteza de un terabit pe secunda. Desi primele teste au dovedit ca dispozitivul functioneaza fara nici o problema, asociatia producatorilor japonezi a anuntat ca versiunea comerciala a switch-ului de un terabit nu va fi gata pana in 2008.

Companii - Dell vrea 60 de miliarde in 2005

Compania americana Dell, cel mai mare producator mondial de calculatoare personale, a estimat ca veniturile sale vor atinge, in 2005, nivelul de 60 de miliarde de dolari. Estimarile Dell privind veniturile din 2005 au fost realizate dupa ce in trimestrul al treilea compania a reusit sa-si majoreze cota de piata, in defavoarea competitorilor sai. La nivel global, livrarile au crescut cu 22%, dublu fata de media pietei. In aceasta perioada, profitul net al companiei a atins 846 milioane de dolari, fata de 677 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului precedent. Totodata, veniturile Dell au urcat cu 18%, la 12,50 miliarde de dolari, de la 10,62 miliarde de dolari in trimestrul trei al anului 2003.

Mesaje - POP3 pe Gmail

Utilizatorii serviciului de mail oferit de Google isi vor putea descarca mesajele in computer folosind Protocolul POP3 (Post Office Protocol). Cu ajutorul POP3, utilizatorii pot transfera mesaje Gmail de pe server prin intermediul unei aplicatii e-mail precum Microsoft Outlook. Optiunea va fi disponibila si pentru utilizatorii de telefoane mobile inteligente (smartphones) sau PDA-uri.

Grupaj realizat de Cristian Ionita
×
Subiecte în articol: IT