Reglementari in serviciile postale
ANRC a supus consultarii publice Proiectul pentru modificarea Deciziei presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii privind desemnarea furnizorului de serviciu universal in domeniul serviciilor postale. Proiectul aduce modificari necesare pentru armonizarea reglementarilor interne cu directivele europene, prin specificarea limitelor de greutate si tarif ale trimiterilor postale. Astfel, serviciile postale rezervate vor fi cele avand ca obiect trimiteri de corespondenta a caror greutate este mai mica de 50 g si al caror tarif este mai mic de doua ori decat tariful public corespunzator unei trimiteri de corespondenta din prima treapta de greutate a celei mai rapide categorii standard din oferta de servicii postale a CNPR.
Achizitii pe piata japoneza
Grupul japonez Softbank, cel mai mare furnizor de conexiuni rapide la Internet, a anuntat ca va cumpara Japan Telecom de la firma americana Ripplewood, tranzactia avand o valoare de 3 miliarde de dolari. Prin aceasta achizitie, care se va finaliza in noiembrie, Softbank dobandeste controlul asupra celui de-al treilea mare operator de telefonie fixa din Japonia. Compania nou formata va inregistra venituri de aproximativ 9 miliarde de dolari, avand in evidenta 10 milioane de abonati.
Site pentru spioni
Agentia de spionaj a Israelului, faimosul Mosad, a lansat un site destinat recrutarii unor potentiali membri. Agentia cauta specialisti in securitatea computerelor, agenti pentru "misiuni speciale", dar si chelneri vorbitori de limba engleza. Adresa site-ului este www.mossad.gov.il. cu versiuni in limbile ebraica si engleza. Aidoma unui site al "colegilor" englezi de MI5, si Mosadul pune la dispozitia celor interesati o sectiune on-line pentru cei care pot sa ofere informatii "utile" agentiei.
Razboiul coreean
Coreea de Nord "antreneaza" echipe de hackeri care sa atace retelele computerizate ale Coreei de
Sud, au declarat responsabili militari de la Seul. Ofiteri sud-coreeni au organizat o conferinta de presa pentru a "deconspira" planul de "cyber-atac" la ordinul liderului comunist Kim Jong-II. Mai mult, hackeri nord-coreeni au intrat in retelele agentiilor guvernamentale si ale institutelor de cercetari pentru a fura informatii secrete.
Grupaj realizat de Alexandru Radescu