x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Iulie cu roaming mai ieftin

Iulie cu roaming mai ieftin

de Alexandru Radescu    |    28 Mar 2012   •   14:07

Parlamentul European sI Comisia Europeana au ajuns la un consens in ceea ce priveste reducerea tarifelor de roaming, aplicabila de la 1 iulie 2012. Noua decizie a oficialilor UE in politica telecom reprezinta o scadere cu pana la doua treimi pentru tarife de voce, sms si trafic online, in etape, pana in 2017.

Astfel, de la 1 iulie, cei care folosesc telefonia mobila cand calatoresc in spatiul UE vor plati 29 eurocenti/min apel efectuat sI 8 eurocenti/min apel primit (comparativ cu 43 eurocenti, respectiv 13 eurocenti in prezent), 9 eurocenti pentru un sms trimis (comparativ cu 13 eurocenti in prezent) sI 70 eurocenti/MB.

Potrivit deciziilor UE, vara lui 2014 cunoaste o alta etapa in reducerea tarifelor de roaming: 19 eurocenti la apel efectuat/5 eurocenti pentru apel primit, 6 centi pentru trimiterea unui SMS sI 20 eurocenti pentru un MB trafic online.

De asemenea, de la 1 iulie 2014, cei care calatoresc in strainatate vor putea opta pentru o anumita retea, alta decat cea pe care o folosesc in tara de origine, fara sa-si schimbe numarul de telefon.

×