x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Jobs+Gates = IT Love

Jobs+Gates = IT Love

de Alexandru Radescu    |    01 Iun 2007   •   00:00
Jobs+Gates = IT Love

Creatorii a două dintre cele mai importante companii de IT din lume, Bill Gates (Microsoft) şi Steve Jobs (Apple), au participat impreună, după mulţi ani, la o conferinţă dedicată lumii digitale.


Ultima dată au "impărţit" o scenă in 1997, cu ocazia MacWorld. Erau vremuri grele pentru Apple. Printr-o intervenţie via satelit, Bill Gates făcea un anunţ-şoc pentru lumea IT: o investiţie de 150 de milioane de dolari in compania Apple. Steve Jobs tocmai revenise la compania pe care o fondase şi de la care a fost forţat să plece in 1985.

"Ceea ce a făcut Steve la Apple in ultimii ani este de-a dreptul fenomenal", a spus Bill Gates miercuri seară la cea de-a V-a ediţie a conferinţei "All Things Digital", desfăşurată la Carlsbad (California). La răndu-i, Jobs a arătat că "Bill a construit prima compania de software din lume. Bill s-a concentrat pe software inainte ca oricine altcineva s-o facă". Cam acesta a fost tonul in care s-a desfăşurat discuţia intre aceşti doi oameni care au schimbat iremediabil mediul in care trăim. Nu de puţine ori, in mijlocul intrebărilor formulate de moderatori (Walt Mossberg şi Kara Swisher), Gates şi Jobs au rememorat din anii de inceput ai companiilor lor, de colaborările dintre cele două companii. "Modul in care el face lucrurile este absolut diferit. E magic", a spus Gates (http://d5.allthingsd.com). In timp ce Jobs a spus că admiră abilitatea companiei lui Gates de a colabora cu alte companii din IT, in contextul in care acest lucru a contat enorm pentru modul in care au evoluat Microsoft şi Apple in anii ’80.

VIITORUL. Intrebaţi fiind "Ce dispozitive vom purta cu noi peste cinci ani?", cei doi au formulat răspunsuri diferite. Cofondatorul Microsoft a vorbit despre un tablet şi incă ceva "de buzunar". Preşedintele Apple a arătat că PC-urile se reinventează, deşi periodic se vorbeşte despre moartea computerului, şi a remarcat explozia dispozitivelor "post-PC", spunănd că habar nu are ce aplicaţii vor rula pe ele peste cinci ani. "Nu m-am găndit acum cinci ani că am putea avea hărţi pe terminalele de buzunar. Iată că acum avem." In ceea ce priveşte viitorul sistemelor de operare şi interfaţa utilizatorului, Gates a spus că vom vedea multe progrese in ceea ce inseamnă 3D şi multitouch.

×
Subiecte în articol: IT gates