x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget JOCUL SAPTAMANII

JOCUL SAPTAMANII

06 Dec 2004   •   00:00

Half-Life 2 / Impusca tot ce se mai misca

Impreuna cu Doom 3 si Far Cry, Half-Life 2 impune noi standarde in materie de grafica. In aceste lumi virtuale, atentia acordata detaliilor a fost dusa la extrem. Cerul arata splendid, umbrele, campurile de forta, particulele de fum si armele sunt excelent realizate.

Half-Life 2 are totusi ceva in plus: relatia directa dintre actiunile jucatorului si diversele obiecte intalnite pe parcursul nivelului. Aproape fiecare obiect are greutate specifica. Distanta pana la care poti arunca un obiect variaza direct proportional cu greutatea sa. De asemenea, nu vei putea alerga cu un obiect greu in brate. Atunci cand sunt carate prin apa, obiectele devin mai usoare.

Aceste caracteristici ale obiectelor devin foarte importante atunci cand trebuie sa folosesti "Gravity Gun", o arma care atrage diverse obiecte si le arunca apoi cu putere. Arma va mai permite sa transportati obiecte destul de mari pe care in mod normal nu le-ati putea purta in brate.

De asemenea, jucatorul poate controla niste gandaci foarte agili, capabili sa se ascunda in nisip, sa zboare si, evident, sa "muste" din dusmani.

Half-Life exceleaza si pe partea sonora. Multitudinea de efecte auditive, localizarea lor spatiala, reactiile soldatilor Combine, urletele creaturilor, sunetele diferite si clare ale suprafetelor de metal, lemn sau piatra - toate contribuie la o mai mare imersiune in universul jocului.

In fine, daca vreti sa jucati cel mai asteptat titlu din 2004, aveti nevoie de un procesor la 2 GHz, 512 MB RAM si o placa video de minimum 32 MB, compatibila DirectX 9.0c. (Cristian Ionita)
×
Subiecte în articol: IT