x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Jocul saptamanii - Richard Burns Rally

Jocul saptamanii - Richard Burns Rally

29 Noi 2004   •   00:00

Raliul din spatele monitorului

Click pentru a mari imaginea
Richard Burns Rally este un joc care nu si-a propus sa va incante prin masini tunate si curse cu 300 km/h pe strazile orasului. E un simulator de raliuri ce reuseste sa se apropie foarte mult de realitatea unei curse de profesionisti.

In caz ca va pricepeti la masini, veti descoperi cu placere ca veti putea pune in aplicare lucrurile pe care le-ati invatat dupa cateva zeci de mii de kilometri in spatele volanului. La viteze mari, este suficient ca o singura roata sa treaca peste un hop, iar masina va incepe sa se comporte ca un cal naravas. Asta in caz ca nu se va hotari sa se indrepte spre copacii de la marginea soselei, fara sa tina cont prea tare de comenzile jucatorului. De asemenea, cauciucurile au o influenta foarte mare asupra performantelor masinii in timpul raliului.

In timpul jocului, derapajul este calculat in timp real si depinde de tipul cauciucului ales de jucator, de cat de uzat este (evident), suprafata pe care ruleaza si chiar presiunea din pneuri. De asemenea, franarea brusca la viteze mari duce imediat la pierderea controlului asupra masinii.

De asemenea, distanta de franare depinde de temperatura discurilor de frana. Daca veti abuza de frane, inainte de finis, s-ar putea sa va intrebati de ce masina nu mai vrea sa se opreasca. Oricum, nu va faceti iluzii ca veti reusi sa controlati bolidul fara un procesor de 2 Ghz, 512 Mb Ram si placa video de 128 Mb. (Cristian Ionita)

×
Subiecte în articol: IT