x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Kaspersky Mobile Security 8 pentru smartphones de pe piaţa românească

Kaspersky Mobile Security 8 pentru smartphones de pe piaţa românească

de Alexandru Radescu    |    03 Iun 2009   •   00:00

Kaspersky a lansat şI pe piaţa românească Mobile Security 8, un pachet de soluţii de protecţie de terminalelor de tip smartphone împotriva ameninţărilor informatice, a pierderii de date personale precum şI a tentativelor de furt al terminalului.



Conform oficialilor Kaspersky România, pe piaţa locală sunt peste 3 milioane de terminale inteligente. Totuşi, KMS8 este compatibil cu Symbian OS 9.1, 9.2, 9.3 şI cu Windows Mobile 5.0, 6.0, 6.1.

Modulul Anti-Theft permite proprietarului unui smartphone pierdut sau furat să blocheze de la distanţă accesul la acesta sau să şteargă toate informaţiile personale din memorie. În situaţia în care cartela SIM este înlocuită, funcţia SIM Watch va trimite către proprietar un mesaj ascuns cu noul număr de telefon. Această opţiune asigură blocarea sau ştergerea memoriei telefonului indiferent de circumstanţe. De asemenea, noul număr poate fi utilizat pentru localizarea smartphone-ului.

O altă opţiune este Control Parental care permite părinţilor să localizeze poziţia pe hartă a copilului, prin funcţia SMS Find sau de a restricţiona trimiterea sau recepţionarea de SMS-uri de la anumite numere de telefon.

KMS8 include şI un modul Anti-spam îmbunătăţit. Filtrul poate fi utilizat atât pentru blocarea mesajelor email sau SMS nedorite, dar şI a apelurilor telefonice. În acelaşI timp, MS8 poate funcţiona în mod “whitelist” (acceptarea apelurilor şI mesajelor din partea unei liste limitate de contacte) sau “blacklist” (acceptarea mesajelor şI apelurilor de la toate contactele, mai puţin cele din blacklist).

Modulul antivirus scanează automat toate datele care intră în telefon. Toate aplicaţiile suspecte pot fi şterse sau blocate în carantină.

Preţul unei licenţe KMS8 este de 29,95 euro.

×
Subiecte în articol: IT