x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Kaspersky securizează tabletele cu Android

Kaspersky securizează tabletele cu Android

de Alexandru Radescu    |    03 Mai 2012   •   16:04
Kaspersky securizează tabletele cu Android

In contextul in care peste 65% din totalul amenintarilor informatice pentru platforme mobile tintesc SO Android, compania ruseasca de securitate informatica, Kaspersky, a lansat Tablet Security, o suita special proiectata pentru tabletele cu acest sistem de operare.

Bazele de date sunt actualizate frecvent, prin intermediul unor update-uri de mici dimensiuni, pentru a nu afecta performanta generala a tabletei. De asemenea, pot fi executate scanari la cerere sau la intervale prestabilite.

'Mugshot“ este noua functie inclusa in Kaspersky Tablet Security, care fotografiaza pe ascuns – daca dispozitivul este prevazut cu o camera foto frontala – chipul persoanei ce utilizeaza o tableta furata sau gasita. Tableta incepe sa fotografieze in momentul in care sunt executate anumite operatiuni pe ea, precum click-uri, slide-uri cu degetul sau alte actiuni tactile. Apoi, fotografiile sunt trimise catre Web Central, o interfata cu acces web, astfel incat utilizatorul, de exemplu, sa le poata inainta politiei pentru investigatii.


Daca tableta este furata sau pierduta, pagubitul o poate bloca, prin intermediul interfetei de Web Management. Functia ii permite acestuia sa introduca un mesaj, care va fi afisat pe ecranul tabletei, oferind celui care o gaseste detalii despre cum o poate returna. Totusi, daca dispozitivul contine informatii deosebit de importante sau de business, Kaspersky Tablet Security ajuta la stergerea completa a lor, folosind functia Data Wipe.

Suita este compatibila cu tabletele care opereaza Android, versiunile 2.x – 4.x. Utilizatorii existenti de Kaspersky Tablet Security beneficiaza de un upgrade gratuit.

×
Subiecte în articol: securitate tablet pc kaspersky, android