x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget La control

La control

de Alexandru Radescu    |    25 Iun 2007   •   00:00
La control

Experţii UE vor controla cum sunt păstrate informaţiile despre utilizatori.

Deşi compania Google a anunţat că va păstra datele utilizatorilor doar un an şi jumătate (de la 24 de luni), reprezentanţii UE au emis un comunicat in care se arată că vor analiza răspunsul gigantului american. Mai mult, experţi europeni vor controla toate motoarele de căutare. Oficialii UE au manifestat ingrjorare faţă de modul in care companiile in cauză reţin informaţii pe care le folosesc ulterior pentru a furniza rezultate mai bune, dar şi in scopuri de publicitate. Există şi "voci" care se tem ca nu cumva aceste informaţii să intre pe măna hackerilor sau a guvernelor şi să fie folosite in scopuri "oculte".

ANALIZE. Reprezentanţi ai instituţiilor europene aşteaptă de la Google şi răspunsuri in legătură cu tehnologiile folosite de organizaţia din Mountain pentru a colecta informaţii despre oamenii care ii folosesc serviciile. Aceleaşi lucruri vor fi cerute şi de la companii precum Amazon.com, AOL, Apple, eBay, Microsoft sau MySpace.

Instituţia britanică Privacy International consideră Google drept cea mai "proastă" alegere in ceea ce priveşte păstrarea datelor personale ale utilizatorilor. Privacy International a remarcat in mod negativ mai ales modul in care asociază informaţii colectate prin intermediul motorului de căutare cu informaţii obţinute din alte servicii: e-mail, messenger, maps.

×
Subiecte în articol: IT