x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Laboratorul HP Photosmart

Laboratorul HP Photosmart

de Alexandru Radescu    |    24 Iul 2010   •   00:00
Laboratorul HP Photosmart

Am aşteptat cu înfrigurare să se lase întunericul, dar din nevoie de "beznă totală" am astupat geamurile cu o pătură. Sub atenta supraveghere a tatălui am turnat în tăviţe cantitatea optimă de revelator şi fixator, am pregătit penseta specială. Bătrânul aparat est-german, o monstruozitate scoasă parcă din Frankenstein-ul cu Boris Karloff, este activat pentru a aduce la viaţă amintirile de la mare...



Rândurile de mai sus nu relatează un test de "tehnică fotografică retro". Sunt amintirile care mă năpădiseră aşteptând în faţa tăviţei foto de la HP Photosmart Premium cu cerneală.

În prealabil conectasem la imprimantă un stick USB cu diverse fotografii în format digital (citeşte şi de pe card SD/xD/MS Duo). Ecranul tactil al imprimantei mă ajută să selectez imaginile de pe stick, pot chiar să dau comenzi în timp ce alte fotografii sunt deja procesate de minilaboratorul "multitasking". Echipamentul HP face de toate: copiază, scanează, imprimă, dar evident că m-a acaparat partea foto cu izul de madlenă. Fotografiile (color) în format 10x15 cm ies cam la un interval de un minut şi stau cu mâna întinsă ca un cerşetor. După 150 de fotografii, softul instalat pe computer îmi arăta că am consumat jumătate din cartuşele color. O fi el exemplar pentru teste, dar nu vreau să exagerez (precizez însă că mai am pus la eu la bătaie două pachete de hârtie fotografică).

Nu a fost totul chiar perfect. În primul rând că imprimanta nu ştie să caute printre foldere de poze şi pune totul la grămadă pe ecranul tactil de 8,9 cm (care, de altfel, simplifică totul). De asemenea, de vreo două ori s-a blocat şi a trebuit să repornesc imprimanta. Al treilea punct negativ a fost acela că mai "ajustează" din imagini şi rişti să te trezeşti că îţi dispare din poză vreun detaliu relevant sau jumătate de... cap.
Acum să tragem linie şi să socotim: 189 euro pentru HP Photosmart, 10 euro pentru pachet hârtie foto lucioasă
(60 de coli, 10x15cm), tot 10 euro pentru cartuş de cerneală neagră HP şi 8 euro pentru cartuş de cerneală standard yellow, cyan, magenta. Adică 220 de euro pentru a instala acasă un minilaborator foto.


Caracteristici
Imprimare color: 10 ppm
Tavă intrare: 125 coli
Memorie standard: 64 MB
Rezoluţie optică scanare: 4.800 dpi
Conectivitate: Wi-Fi/Bluetooth
Cartuşe de imprimare: 5
Preţ: 189 euro

×
Subiecte în articol: gadget