x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Laptop pentru elevii saraci

Laptop pentru elevii saraci

17 Mai 2005   •   00:00

Proiectul laptop-ului pe Linux la 100 de dolari isi continua "povestea", ultima prezentare avand loc zilele trecute la Tokyo, in cadrul unui eveniment international.

Initiatorul acestui proiect "socio-educativ", profesorul american Nicholas Negroponte, a reamintit unei largi audiente importanta unui computer in lumea de azi."Scopul initiativei noastre este acela ca fiecare copil dintr-o tara slab dezvoltata sa aiba un laptop", a declarat profesorul Negroponte, citat de vnunet.com In acelasi timp, Negroponte a admis ca un desktop poate fi mai ieftin decat in prezent, dar ii lipseste mobilitatea.

INITIATIVA. Un grup de cercetatori de la universitatea americana Massachusetts Institute of Technology au pus la punct un laptop la 100 dolari, destinat sa imbunatateasca educatia tinerilor din tarile sarace. Laptop-ul va utiliza Linux, va dispune de un ecran full-color, capabilitati Wi-Fi si port USB. Principalele specificatii sunt: procesor la 500 MHz (AMD), memorie de 1 GB. Laptop-urile nu vor fi distribuite individual, ci prin ministerele educatiei din tarile respective, comenzile initiale fiind limitate la un milion de unitati. Primele laptop-uri vor fi gata pentru livrare la sfarsitul lui 2006 sau inceputul lui 2007. (Alexandru Radescu)

×
Subiecte în articol: IT