x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget LG Sol cu trucuri energetice

LG Sol cu trucuri energetice

de Alexandru Radescu    |    02 Mar 2012   •   21:00
LG Sol cu trucuri energetice

Deja visam la noul 3D fara ochelari si la chipset-ul Tegra 3. Bifam patratele din ca­lendar. Intre timp, tot cu smartphone 'medium' pe Android stam pe Facebook mobil si pocnim porcii din Android. Iar LG Sol ne mai asigura un deget un plus de energie.

LG ne-a 'furat' mintile zilele trecute cu noile modele 3D si quad-core, dar va mai dura ceva pana ajung si la noi. Preturile sunt pe masura stachetelor pe care le impun pe piata telecom, dar greul consumului este pana la urma dus de mo­delele medium.

Un astfel de exemplu poate fi E730 sau Sol pe numele artistic, un smartphone numai bun pentru a fi integrat in ecosistemul telecom-multi(new)media-broadband, la un pret accesibil: 1.000 lei (la liber).

La o prima vedere, LG Sol pare doar un alt smartphone cu Android, versiune 2.3 (Gingerbread). Sub carcasa gasim un procesor la 1GHz (Snapdragon), memorie RAM 512MB, stocare interna 1GB plus un card de 2GB cu care vine la pachet. Un 'prim' plus la ecranul tactil de 3,8 inci (rezolutie 480 x 800): tehnologie Ultra AMOLED, ceea ce se traduce prin culori vii, intense si o vizi­bilitate mai buna. La care se adauga protectia Gorilla Glass.

Pentru cei care acorda o atentie sporita camerei foto-video, sa spuneam ca terminalul este dotat cu un senzor de 5MP, fisierele video la rezolutie maxima fiind de 720p/30cps. Sol functioneaza in retea GSM/HSDPA, 7.2 Mbps, la care se adauga posibilitatea conexiunilor prin Wi-Fi. Beneficiind de sistemul de operare Android, terminalul este poarta deschisa catre universul Google, de la Gmail la Android Market (cateva sute de mii de aplicatii) si harti. Sa nu uit si de platforma A-GPS pentru 'dialogul' cu satelitii.

Si ca sa facem legatura cu titlul, LG Sol vine cu software de optimizare consum energetic: interfata Optimus UI Dark Version utilizeaza mai putina lumina alba. Statistica arata un consum al bateriei (1500 mAh), redus cu 20%-30%.

Concret, asta a insemnat la teste un plus de o ora functionare, dar depinde de aplicatii utilizate.

×
Subiecte în articol: tehnică