TEHNOLOGIE ● Ultima la zi la „office“ pentru cofondatorul Microsoft
Astăzi este ultima zi de muncă a lui Bill Gates, încheindu-se astfel
tranziţia din poziţia de şef al Microsoft către activitatea din cadrul
organizaţiei caritabile „Bill şi Melinda Gates“. O fundaţie cu un buget
de aproximativ 100 de miliarde $, dublul averii sale.
TEHNOLOGIE ● Ultima la zi la „office“ pentru cofondatorul Microsoft
Astăzi este ultima zi de muncă a lui Bill Gates, încheindu-se astfel tranziţia din poziţia de şef al Microsoft către activitatea din cadrul organizaţiei caritabile „Bill şi Melinda Gates“. O fundaţie cu un buget de aproximativ 100 de miliarde $, dublul averii sale.
Bill Gates încă nu şi-a împlinit visul de a vedea un computer în fiecare casă, dar „viziunea“ sa a schimbat lumea. Au trecut 33 de ani de cînd Gates a decis să renunţe la studiile de la Harvard şi să fondeze compania Microsoft, împreună cu prietenul său Paul Allen. O decizie care îi permite să se dedice acţiunilor filantropice, să sprijine laboratoarele care se luptă cu viruşi şi bacterii, să participe la proiectele de eradicare a foametei. Şi nu este singurul miliardar din Microsoft, în timp ce multimilionarii „produşi“ de companie ar putea să pună bazele unei localităţi.
Totuşi, Gates va continua să rămînă preşedinte al Consiliului de Administraţie (fără funcţie executivă) şi se va mai implica în proiecte speciale precum „căutarea pe internet“. De asemenea, o zi pe săptămînă încă este aşteptat pe la companie.
De cînd a început retragerea lui Gates din conducere a fost nevoie de trei oameni pentru a prelua responsabilităţile care îi reveneau. Astfel, unul din ei s-a ocupat de sarcinile corespunzătoare domeniului arhitecturii software (Ray Ozzie), un altul a preluat îndatoririle pe partea de şef al strategiei şi cercetării (Craig Mundie), în timp ce fostul său coleg din facultate, Steve Balmer, este CEO.
EFECTE. Unii analişti sînt de părere că de cînd a fost anunţată retragerea lui Bill Gates, Microsoft a început să dea semne de slăbiciune, mai ales pe segmentul care este punctul său forte, cel al desktop-urilor. Lansarea Vista nu s-a bucurat de succesul pe care se conta, mulţi dintre utilizatori preferînd în continuare XP. Nici încercările companiei de a intra serios pe piaţa publicităţii online nu s-au bucurat de succes, tratativele cu Yahoo! eşuînd şi fiind urmate de un un parteneriat Yahoo!-Google. Şi, nu în ultimul rînd, ofensiva sperietoarei „open-source“.
Citește pe Antena3.ro