x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Lumix G3: mai mic, mai uşor

Lumix G3: mai mic, mai uşor

de Alexandru Radescu    |    13 Mai 2011   •   13:40
Lumix G3: mai mic, mai uşor
165248-g3-4colors.jpgPanasonic continuă “procedurile” de miniaturizare a camerelor foto cu obiectiv interschimbabil şi după GF2 aduce pe piaţă un model şi mai mic: G3, cu ecran tactil şi rabatabil.

Inginerii japonezi au introdus în noul model senzorul Live MOS Micro Four Thirds de 16MP, ceee ce asigură obţinerea unor imagini mai clare şi cu mai puţin zgomot decât la modelele precedente. Viteza de declanşare în cazul fotografierii în cascadă a fost îmbunătăţită: cu 4 cadre pe secundă la o rezoluţie de 16MP şi cu 20 de cadre pe secundă la 4MP.

De asemenea, G3 poate înregistra Full HD în format AVCHD la 1920x1080, 50i. Graţie metodei de compresie “inter-picture prediction”, formatul AVCHD permite înregistrarea unui clip cu o durată dublă comparativ cu formatul Motion JPEG. Prin tehnologiile Full-Time AF şi AF Tracking, camera ixează şi urmăreşte automat subiectul şi menţine focusul asupra lui în timp ce acesta se mişcă.

După cum deja ne-a obişnuit, Panasonic introduce şi modul Intelligent Auto Plus (iA+), care include MEGA O.I.S (Optical Image Stabilising) ce previne “blurarea” din cauza tremuratului mâinilor şi Intelligent ISO Control care reduce “blurarea” prin ajustarea automata a nivelului ISO dacă subiectul se mişcă în timp ce este fotografiat.

Modul My Colour are 7 efecte preconfigurate - Expressive, Retro, High Key, Sepia şi High Dynamic printre ele – care permit configurarea manuală a culorii, strălucirii şi nivelului de saturaţie.

G3 cântăreşte mai puţin de 340 grame şi va fi disponibil pe piaţa locală din luna iunie la preţ de 3400 lei.

×