x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Mai bine informat

Mai bine informat

de Dan Dinu    |    24 Aug 2006   •   00:00
INTERNET > ADRESE UTILE
Internetul este cea mai comoda cale de acces la informatii. Site-urile se inmultesc de la o luna la alta, iar informatia disponibila online creste exponential. In cateva minute, din fata computerului, poti afla lucruri la care ori nu ai fi avut acces niciodata, ori ar fi durat o vesnicie ca sa le gasesti altundeva. Iti prezentam in urmatoarele randuri cateva site-uri ce te pot ajuta sa fii mai bine informat.

http://www.google.com


Google Suggest este o tehnologie de cautare inventata de cei de la Google Labs (divizia de experimente a Google-ului) in 2004, dar care nu a primit foarte multa publicitate, astfel incat sa fie folosita la o scara foarte larga. Inovatia sta in faptul ca, pe masura ce incepi sa scrii in casuta de cautare, Google iti afiseaza automat Keyword-uri (cuvinte-cheie) relevante pentru textul introdus de tine. Daca vei tasta in casuta de cautare "xbox", acesta va afisa automat, intr-un meniu cascada, si "xbox 360", "xbox 2" sau "xbox games".

http://www.nettrace.com


Site-ul NetTrace este un portal australian de cautare de persoane, adrese de e-mail si numere de telefon. Acesta contine articole cu stiri din industria detectivilor particulari si foarte multe unelte, link-uri si informatii despre site-uri de cautare internationale, catalogate pe tari sau pe tipul cautarii. Ce este foarte interesant - reuneste cele mai importante unelte de cautare, de pe mai multe site-uri, intr-o singura pagina, centralizand tot ce va trebuie si catalogandu-le astfel incat sa fie usor de gasit.

http://www.ziare.ro/


Daca doresti sa fii informat despre toate evenimentele importante, dar nu vrei sa iei fiecare ziar la mana sau fiecare site al fiecarui ziar, atunci Ziare.ro ar putea fi cel mai bun prieten al tau. Este vorba despre un portal jurnalistic care centralizeaza toate evenimentele petrecute pe parcursul zilei intr-un singur loc, asemanator portalurilor de stiri ca Google News si Yahoo News. Site-ul are si un sistem de ranking al stirilor aparute, astfel incat poti alege sa citesti numai stirile votate de alti cititori ca fiind interesante.

http://www.plaja.ro/


Un site foarte util in perioada verii, care iti da posibilitatea de ati face rezervare la mare pe Litoralul romanesc sau pe cel international, cu doar un simplu e-mail. Afara este foarte cald si deplasarile la agentiile de turism pot fi o problema, mai ales daca iti alegi o ora de varf in care sa te deplasezi si mai ai si (ne)placuta surpriza sa nimeresti o zi cu soare arzator. Solutia este sa nu iesi decat atunci cand este timpul sa pleci direct la mare. Tranzactiile se fac online, asa ca nu-ti ramane decat sa te decizi ce o sa porti pe plaja.

http://alpinet.org/


Chiar daca este toiul verii si toata lumea se gandeste sa stea cat mai aproape de apa si mare, nu puteam neglija complet zona montana, iar site-ul Alpinet este unul dintre cele mai complete site-uri de profil, cu informatii detaliate despre trasee montane, cabane si sugestii despre cum sa organizezi o excursie in munti. In perioada aceasta a anului, muntii pot fi o oaza de liniste incredibila, iar resursele de pe site va pot ajuta sa va planificati o excursie de vis si sa vedeti ce mai face ursul vara in padure. Asta daca nu s-a dus si el la mare.

×