x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Mai mult decât Desire, HTC Desire HD

Mai mult decât Desire, HTC Desire HD

de Alexandru Radescu    |    03 Noi 2010   •   00:00
Mai mult decât Desire, HTC Desire HD

Compania taiwaneză HTC a lansat azi pe piaţa din România modelul smarthone Desire HD. Terminalul va fi disponibil în perioada următoare la toţi operatorii importanţi.

Terminalul beneficiază de un ecran multi-touch de 4,3 inci (480 x 800 pixeli), funcţionează în reţea HSDPA (14.4 Mbps), procesorul Qualcomm Snapdragon funcţionează la 1 GHz, iar camera foto are o rezoluţie de 8MP (filmează HD, 720p). Versiunea sistemului de operare este Android 2.2 (Froyo), se asigură "suport" pentru Flash Player 10.

Desire HD vine cu îmbunătăţiri la interfaţa Sense, producătorii implementând şi tehnologia DLNA (Digital Living Network Alliance), care permite utilizatorilor să transmită wireless conţinutul stocat pe telefon, astfel încât să fie vizionat pe un televizor compatibil cu acest standard.

Cu noul HTCSense.com, utilizatorii îşi pot face un "back-up" al informaţiilor stocate. În eventualitatea pierderii terminalului, conţinutul telefonului poate fi blocat sau chiar şters de la distanţă. De asemenea, clienţii pot localiza un telefon pierdut prin declanşarea soneriei la volum ridicat, chiar dacă telefonul este setat pe modul silenţios, sau pot stabili localizarea lui pe o hartă. Mai mult, se pot direcţiona apelurile şi mesajele pe un alt telefon, se poate trimite un mesaj pe telefon pentru a încerca recuperarea.

O altă noutate importantă este legată de utilizarea hărţilor. În funcţie de ţara în care te afli, poţi descărca de pe serverul producătorului, gratuit, o hartă şi astfel nu mai există teama de trafic de date pentru servicii GPS. Mai mult, harta de pe mobil poate fi folosită ca o "busolă" pentru direcţionarea în trafic. Pe ecranul terminalului există o pictogramă dedicată, "localisation".

Noul Fast Boot permite utilizatorilor să iniţieze rapid un apel sau să-şi verifice e-mail-urile prin scurtarea timpului necesar pentru completarea secvenţei de pornire.

Alte detalii tehnice: stocare internă 1.5GB plus card microSD, memorie RAM 768 MB, conectivitate Wi-Fi/EDGE/Bluetooth 2.1, aplicaţii Facebook, Flickr, Twitter preinstalate, cititor de cărţi în format electronic.

×
Subiecte în articol: IT