x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Mai puţin de jumătate dintre români a auzit de telefoanele dual-SIM

Mai puţin de jumătate dintre români a auzit de telefoanele dual-SIM

28 Apr 2010   •   00:00

Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă care folosesc două sau mai multe cartele SIM este redus, majoritatea preferând în mod curent doar o singură cartelă, iar mai puţin de jumătate dintre români au auzit de dual-SIM, potrivit unui studiu GfK.

Un procent de 20% dintre utilizatorii de telefonie mobilă poseda două sau mai multe cartele SIM, folosite în general pe terminale diferite şi aproape 40% din români au auzit de aparatele dual-SIM (cu dou cartele), se arată in studiul firmei de cercetare de piaţă.

La sfârşitul anului 2009 s-au înregistrat mai mult de 27 de milioane de cartele SIM active conform datelor oficiale ale operatorilor, în creştere faţă de anii anteriori şi depăşind ca număr populaţia ţării.

Conform sondajului, un sfert dintre utilizatorii de telefonie mobilă din mediul urban şi dintre utilizatorii tineri (20-39 de ani) folosesc mai multe SIM-uri. În Bucureşti, întâlnim cea mai ridicată proporţie de persoane care utilizează mai mult de o cartelă SIM pentru serviciul de telefonie mobilă (42%).

Telefoanele dual-SIM sunt relativ cunoscute, studiul relevând că 39% dintre români ştiu de existenţa acestora, în special bărbaţii, locuitorii din mediul urban, din Dobrogea şi din Bucureşti şi cea mai mare parte a persoanelor între 15-39 de ani.

La nivel mondial, producătorii mari de telefoane au fost mai puţin preocupaţi să scoată pe piaţă aparate dual-SIM, mai ales că operatorii de telefonie mobilă colaborează adeseori cu producătorii de telefoane pentru a oferi abonaţilor terminale la preţuri promoţionale. Prin urmare, majoritatea telefoanelor dual-SIM disponibile până nu demult pe piaţă au fost fabricate de diverşi producători necunoscuţi. Aceasta a condus la perceperea globală a aparatelor dual-SIM drept telefoane de calitate mai slabă decât cele obişnuite.

Datele provin din studiul GfK Omnibus, realizat în luna martie 2010, pe un eşantion de 1.082 de respondenţi din mediul urban şi rural. Rezultatele sunt reprezentative pentru populaţia României în vârstă de 15 ani şi peste.

 

×
Subiecte în articol: redactie