x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget MCSI, autorizat să acorde licenţele de transmisie digitală a programelor TV

MCSI, autorizat să acorde licenţele de transmisie digitală a programelor TV

de Cristian Ionescu    |    18 Iun 2009   •   00:00

Guvernul a autorizat Ministerul Comunicaţiilor să înceapă procedurile de acordare, până la finele anului 2009, a licenţelor care vor permite transmisia terestră în format digital a programelor TV pentru 80% din teritoriul României.

"Tehnic vorbind, România are resursele ca transmisia terestră în format digital a programelor TV să fie posibilă pentru 60% din teritoriul ţării, dar obiectivul meu este atingerea unui procentaj de 80% până la finele anului 2009", a declarat ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu.

El a adăugat că Executivul a mandatat miercuri Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) să înceapă procesul de tranziţie de la serviciile de televiziune analogică la cele digitale şi să implementeze serviciile radio de bandă largă la nivel naţional.

"Prin nota care a fost adoptată miercuri, Guvernul a fost informat despre strategia privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală. În maximum o lună, acest document va fi aprobat", a concluzionat Sandu.

×
Subiecte în articol: IT