TEHNOLOGIE ● Le folosim în computere, la telefoane, în camere foto
Piaţa mondială de module de memorii DRAM, carduri de stocare, stick-uri
USB a crescut cu 7%. Operatorii mobili din România ar putea introduce
în ofertă terminale cu carduri de memorie "încărcate" cu jocuri, muzică
sau fişiere video.
TEHNOLOGIE ● Le folosim în computere, la telefoane, în camere foto
Piaţa mondială de module de memorii DRAM, carduri de stocare, stick-uri USB a crescut cu 7%. Operatorii mobili din România ar putea introduce în ofertă terminale cu carduri de memorie "încărcate" cu jocuri, muzică sau fişiere video.
Memorii de computer, carduri de stocare (telefoane, foto-video) stick-uri USB – iată dispozitive care formează o familie tehnologică cu o valoare globală de peste 50 de miliarde de dolari. Creşterea anuală a fost de 6-7 procente în timp ce pentru anul viitor se estimează o creştere de 8%. Piaţa locală de carduri şi stick-uri USB este estimată la 2 milioane de unităţi, iar pe partea de module de memorie DRAM am putea ajunge în acest an la 1.500.000 unităţi, a declarat ieri Mihai Marcu, business development representative Kingston pentru România, Bulgaria şi Moldova.
Pe termen scurt, cele mai interesante aspecte în acest domeniu vor veni pe piaţa telefoanelor mobile. "Într-un an sau doi, operatorii de telefonie mobilă vor oferi, împreună cu terminalul, card-uri de memorie mult mai mari cu extraconţinut: jocuri, filme, muzică. Momentan, operatorii preferă să acorde minute şi SMS-uri la achiziţionarea unui telefon", a precizat Pawel Smigielski, manager Europa de Est Kingston. Oficialul a arătat că asemenea oferte există în Polonia la operatori precum Vodafone sau T-Mobile. Se preconizează că anul acesta aproximativ 50% dintre telefoanele mobile comercializate în România vor avea slot pentru card-uri flash.
STICK-URI. Pe segmentul stick-urilor USB, noutăţi vin şi de la divizia Recording Media & Energy din cadrul Sony Europa, MicroVault Click şi MicroVault Click Excellence, cu capacităţi de stocare cuprinse între 1 şi 16 GB. Modelele sînt compatibile cu Windows ReadyBoost pentru îmbunătăţirea performanţelor de memorie ale PC-ului pe sistemul de operare Vista, fără a fi nevoie de instalarea de memorie RAM suplimentară. Vitezele de citire sînt de pînă la 31 MB/sec., iar cele de scriere de 11 MB/sec., iar stick-urile conţin şi aplicaţia de arhivare Virtual Expander. Toate modelele vor fi disponibile în România începînd cu luna august.
Citește pe Antena3.ro