x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Microsoft investeşte 300 milioane euro în cărţi digitale

Microsoft investeşte 300 milioane euro în cărţi digitale

30 Apr 2012   •   13:06
Microsoft investeşte 300 milioane euro în cărţi digitale

Microsoft va investi 300 de milioane de dolari in operatiunile de carti digitale si manuale universitare la Barnes & Noble, cel mai mare lant de librarii din SUA, in schimbul unei participatii de 17,6%, noteaza Reuters.

Actiunile Barnes & Noble au urcat cu 79%, in perioada de tranzactii care precede deschiderea bursei din SUA. Participatia preluata de Microsoft pentru 300 de milioane de dolari evalueaza subsidiara Barnes & Noble la 1,7 miliarde de dolari, in timp ce capitalizarea intregii companii se situa la aproximativ 800 milioane de dolari vinerea trecuta (27 aprilie). Actiunile Microsoft au urcat cu 0,7%.

Barnes & Noble a anuntat din ianuarie ca ar putea separa divizia digitala, care include si tableta Nook, destinata cartilor electronice. Cele doua companii vor introduce o aplicatie pentru Nook in urmatoarea versiune a sistemului de operare Microsoft, Windows 8.

Totodata, Barnes & Noble si Microsoft au anuntat ca si-au rezolvat litigiile legate de patente.

Microsoft a dat in judecata anul trecut Barnes & Noble si compania care fabrica tableta Nook, acuzand ca aceasta incalca patente aflate in proprietatea sa.

La sfarsitul lunii martie, Microsoft dispunea de lichiditati de aproape 60 de miliarde de dolari.

×