x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Microsoft Office 2010, disponibil şi în retail-ul din România

Microsoft Office 2010, disponibil şi în retail-ul din România

de Alexandru Radescu    |    15 Iun 2010   •   00:00

Microsoft a lansat azi, la nivel global, suita Office 2010. Versiunea Office 2010 în limba română va fi disponibilă la începutul lunii septembrie.

Dacă la nivel de utilizator «casnic», e destul de greu să găseşti motive pentru a renunţa la gratuitul Open Office în favoarea Microsoft Office, compania fondată de Bill Gates mizează pe noutăţile dedicate mediului business.

Integrată cu Sharepoint, suita Office 2010 vizează comunicarea si colaborarea organizaţională: portaluri, intranet/extranet, management de documente, management de procese/fluxuri de business, indicatori de performanta, tabele business pe baza informaţiilor stocate in Excel sau in bazele de date SQL, totul poate fi personalizat pe fiecare categorie de utilizatori din companie.


Cateva noutati


Crearea de documente si prezentari:
*

Noua modalitate de vizionare Office Backstage înlocuiește tradiționalul meniu "File" pentru a oferi acces centralizat la operațiuni precum Save, Share sau Print. Prin intermediul Panglicii îmbunătățite/Ribbon, se pot accesa comenzile mai rapid;
*

Comanda "Paste" cu previzualizare în timp real, disponibilă în multe aplicații din suita software;
*

Se pot lua notițe in timp ce lucrează în Word 2010, PowerPoint 2010 sau Internet Explorer și pot fi legate aceste notițe cu sursa informaților;


Comunicare

*
Fișierele pot fi co-editate simultan cu persoane aflate în altă parte, la alt computer. Capabilitatea de co-autor este disponibilă în Word 2010, PowerPoint 2010, OneNote 2010, Excel Web App și OneNote Web App.

In PowerPoint 2010, prezentarea poate fi transmisă pe internet, în timp real;

Prin integrarea Office Communicator în cadrul mai multor programe Office 2010, se poate afla disponibilitatea colegilor atunci când se lucrează în comun la un document Word.


Web Apps


- Office Web Apps reprezintă alternativa online a aplicațiilor Office 2010. Fișierele pot fi încărcate pe un site Sharepoint sau pe Windows Live SkyDrive și pot fi accesate și editate din altă parte, atâta timp cât există o conexiune la Internet.


Office Mobile 2010 este de asemenea disponibil pe Windows Phone Marketplace pentru toate telefoanele ce ruleaza Windows Mobile 6.5.

Se estimează că anul viitor, peste 100 de milioane de PC-uri vor fi livrate cu Office 2010 preinstalat.

Preţuri în retailul românesc: Office Pro - 2150 lei, Office Home&Business - 1049 lei, Office Home&Student - 600 lei, Office Home&Business 32 bit/x64 - 1500 lei.


×
Subiecte în articol: redactie