x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Milestone, un nou început pentru Motorola

Milestone, un nou început pentru Motorola

de Alexandru Radescu    |    17 Iul 2010   •   00:00
Milestone, un nou început pentru Motorola

"Motorola lansează ROKR E8 pe piaţa din România, un terminal cu ecran TFT de 2 inci, cameră foto de 2 MP, conexiune EDGE..." Cam aşa arăta ultima prezentare, cu public, a unui celular al firmei americane, eveniment care se întâmpla pe la începutul lui 2008. Dacă nu-mi joacă feste memoria.

Criza care mocnea la divizia de telefoane mobile de la Motorola s-a adâncit şi toată lumea se aştepta fie la o separare totală a diviziilor şi a business-ului, fie la apariţia unui "investitor strategic". Între timp a apărut Androidul de la Google şi Motorola a făcut mişcarea (aparent) salvatoare.

A început să scoată pe piaţă modele cu noul sistem de ope­rare open source, dovedind că se poate elibera de "vraja" RAZR. Iată că acum revine în oferta operatorilor din România cu Milestone, un terminal ce satisface din start două categorii de public: fanii ecranului tactil, dar şi dependenţii de tastatură. Milestone ("bornă" - engl. n.red.) vine cu tastatură qwerty glisantă, un buton special disponibil în partea dreaptă asigurând multiple funcţii în meniu. Fără îndoială, tastatura fizică e un avantaj, mai ales că tactilul nu este încă la nivelul celor mai performante modele la acest aspect.

Ecranul tactil este extrem de generos (3,7 inci/9,3 cm), iar rezoluţia satis­fă­că­toare (480x854). Din păcate, ecranul nu poate fi înclinat aşa cum "ştie" să facă un "bătrân" TyTN, de exemplu.

Un detaliu de lăudat la noul Motorola este posibilitatea de a efectua shortcut-uri prin jocul degetelor pe ecranul tactil. Desenezi un "B" pentru funcţia bluetooth sau "W" pentru a porni sau opri conexiunea Wi-Fi (ceva asemănător găsim la un HTC Touch2). Apropo de conectivitate: funcţionează în reţea HSDPA (până la 10,2 Mbps). Pentru cei care accesează fişiere video online (dar nu numai), vestea bună se numeşte... Flash Player v10.1.

În ceea ce priveşte sistemul de ope­rare, avem Android v2 şi implicit acces la servicii Google, de la Gmail la Android Market. Pentru fotografii există o cameră de 5 MP, filmarea se face la 720x480 (24fps), iar dacă nu am greşit eu pe undeva, zoom-ul funcţionează doar pentru foto.

Motorola Milestone este disponibil, pentru început, la operatorul Orange cu preţuri începând de la 179 de euro (TVA inclusă), cu un abonament de 20 de euro.


Caracteristici:
● Reţea: GSM/HSDPA 10,2 Mbps
● Ecran tactil: 3,7 inci (480x854)
● Procesor: ARM Cortex 600 MHz
● Memorie RAM: 256 MB
● GPS: da
● SO: Android v2
● Cameră foto: 5 MP
● Video: 720x480 @24fps

×
Subiecte în articol: gadget