x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ministerul Comunicaţiilor nu face concedieri

Ministerul Comunicaţiilor nu face concedieri

04 Feb 2009   •   00:00

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu, a declarat ieri că ministerul său nu va face nicio disponibilizare, dar nici angajări:

"Ministerul meu nu va face nicio disponibilizare, în momentul acesta eu mă încadrez în fondul de salarii, pentru că am avut situaţia de a disponibiliza sau de a te încadra în fondul de salarii", a spus Sandu, citat de corespondentul Mediafax.  El a precizat că, într-o lună, va transforma într-o hotărâre de guvern strategia de trecere de la analogic la digital şI că în cursul lunii martie va porni strategia naţională de broadband, pentru accesarea banilor care se disponibilizează în cadrul programului de criză european - unde o sumă între 100 şi 150 de milioane de euro va fi alocată pentru infrastructura de broadband.

Întrebat dacă se gândeşte să facă angajări, ţinând cont de acest volum de muncă, Sandu a răspuns negativ, arătând că va apela la măsura reorganizeării unor societăţi din subordinea ministerului. "În momentul ăsta am trecut la reorganizarea Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii, care se va integra cu unitatea de management din interiorul ministerului, Agenţia de Servicii pentru Societatea Informaţională va trece şi va colabora pe proiecte cum sunt cele de e-guvernare şi va prelua administrarea directă a portalului e-guvernare” a arătat ministrul. Potrivit lui Sandu, Ministerul va folosi şI personalul de la ICI (Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Informatică ) şi INSCC (Institutul Naţional de Studii şi Cercetări pentru Comunicaţii).

×
Subiecte în articol: IT