x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ministrul Sandu faţă cu privatizarea Poştei şi acţiunile Statului la Romtelecom

Ministrul Sandu faţă cu privatizarea Poştei şi acţiunile Statului la Romtelecom

22 Dec 2009   •   00:00

Ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, susţine că în mandatul său nu are în vedere privatizarea Poştei Române, ci restructurarea companiei, şi nici vânzarea participaţiei la Romtelecom.



"Poşta Română nu va fi privatizată în mandatul meu, avem un program de restructurare prin care poşta va deveni profitabilă, mai ales că în 2013 vom pierde exclusivitatea pe piaţa din România.Vrem să extidem activităţile Poştei Române, cum ar fi curierat rapid şi mai ales pe partea unde vom încasa facturi, vrem să fie centre de eficienţă, să nu finanţăm din alte centre ale poştei", a spus Sandu la audierile comisiilor parlamentare de specialitate pentru un nou mandat de ministru al Comunicaţiilor.

Sandu exclude totodată vânzarea participaţiei deţinute la Romtelecom şi privatizarea Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii - Radiocom, unul dintre principalii furnizori de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din România.

"Pe lângă Poşta Română este exclusă şi privatizarea Radiocom, unde vrem să eficientizăm activitatea. De asemenea, nu vom vinde cele 46% din acţiunile Romtelecom, vom aştepta o creştere a pieţei. Nu este o perioadă bună de vânzare de active, va trebui să le conservăm şi să le redirecţionăm pe alte activităţi", a mai spus ministrul MCSI.

×
Subiecte în articol: redactie