x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Moartea lui Michael Jackson a afectat şi Internetul

Moartea lui Michael Jackson a afectat şi Internetul

de Cristian Ionescu    |    26 Iun 2009   •   00:00

Mai multe pagini populare de internet s-au confruntat cu probleme după o creştere uriaşă a traficului, ca urmare a informaţiilor despre moartea starului pop Michael Jackson, reprezentanţii Google afirmând că au crezut că sunt ţinta unui atac.



Căutările realizate de oameni din întreaga lume au determinat mai multe căderi de viteză pe paginile Google, iar specialiştii companiei au crezut că motorul de căutare este victima unui atac online.

Milioane de utilizatori care au căutat pe Google ştiri despre Michael Jackson au primit, în loc de rezultate, o eroare care avertiza: "căutarea dumneavoastră pare executată automat de un virus sau o aplicaţie spyware".

"Confirmăm că joi, între orele 2:40 PM Pacific (vineri 12:40 AM ora României) şi 3:15 PM Pacific, unii utilizatori Google News s-au confruntat cu dificultăţi în ceea ce priveşte accesarea rezultatelor unor căutări legate de Michael Jackson şi au primit o eroare", a declarat pentru purtătorul de cuvânt al Gogole, Gabriel Stricker.

Google nu a fost singura companie de servicii online ale cărei echipamente au fost copleşite de traficul creat de moartea superstarului. Printre site-urile afectate se numără serviciul de microblogging Twitter, enciclopedia online Wikipedia, percum şi paginile de ştiri ale AOL, CBS, CNN, MSNBC şi Yahoo.

×
Subiecte în articol: IT