x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Motorola Q Smartphone

Motorola Q Smartphone

de Dan Dinu    |    01 Feb 2007   •   00:00

 

EVENIMENT > Gadget
Unul dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile au lansat pe piata smartphone-urilor slim un competitor serios pentru Nokia E61, Palm Treo, si deja faimosul BlackBerry. 

 
EVENIMENT > Gadget
Unul dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile au lansat pe piata smartphone-urilor slim un competitor serios pentru Nokia E61, Palm Treo, si deja faimosul BlackBerry.  

Telefonul are o grosime de numai 11.5 mm, fiind cel mai subtire smartphone cu tastatura QWERTY din lume, foloseste sistemul de operare Windows Mobile 5 si are o camera de 1.3 megapixeli. Ecranul LCD are o rezolutie de 320 x 240 pixeli, 65.536 de culori si o diagonala de 6.3 centimeri.  

DIMENSIUNI. Cifrele de 11.5 x 6.3 x 1.1 cm il fac un telefon usor de manevrat, si usor de ascuns intr-un buzunar interior, fara sa dea impresia ca porti un Glock la subrat, cum se intampla deseori cu unele PDA-uri sau Smartphone-uri cu GPS.  

Moto Q nu are touchscreen, dar functionalitatea tastaturii si ergonomia contrabalanseaza acest neajuns, iar calitatea sunetului si conectivitatea de asemenea ajuta foarte mult. Folosind cablul USB iti poti sincroniza contactele din Outlook, Hotmail sau intalnirile de afaceri.  

HTC P3300
 
Daca aveti bagajele pregatite pentru o calatorie, v-ar prinde bine sa alegeti un HTC P3300 pentru o buna orientare in spatiu si nu numai. Un dispozitiv PDA care are integrat un telefon, GSM, si acces la date, prin GPRS, Bluetooth si Wi-Fi. P3300 este primul dispozitiv din gama HTC care pune un accent deosebit pe navigatia GPS, fiind dotat cu aplicatia TomTom Navigator 6, care poate fi utila insa abia in Budapesta. Design-ul PDA-ului este foarte ofertant. Utilizatorul are la dispozitie o rotita care usureaza navigatia prin harti si un dispozitiv care functioneaza ca un veritabil mouse, restul butoanelor fiind cele standard pentru un astfel de dispozitiv. La capitolul divertisment, P3300 dispune o camera de 2 megapixeli si o antena radio FM.
  • Mihai Manole  

    Pix fara mina
     
    Nu, nu este vorba de un pix care se vinde fara mina, ci despre un pix care nu are nevoie de una. Inca din antichitate Leonardo Da Vinci folosea un instrument de scris cu varf din argint, cu ajutorul caruia imprima litere si cifre pe o foaie de hartie tratata special.
    Pixul acesta costa 30$, foloseste un metal special pentru a putea imprima pe hartie, si nu are nevoie de nici o foaie speciala sau cerneala separata.  

     
     

    Sterilizator portabil Daca esti o persoana nevrotica, obsedata de curatenie, care se spala pe maini din 5 in 5 minute sau pur si simplu nu ai o chiuveta la indemana tot timpul, poti opta pentru un sterilizator portabil. Acesta foloseste o lumina ultravioleta si sustine ca poate elimina 99.99% din agentii patogeni ca e-coli, stafilococi, salmonela si alti microbi care iti pot provoca gripa sau raceala.
    Pretul unui astfel de aparat este de 80$, si poate fi folosit si pentru alte lucruri decat maini. Poti foarte usor sa iti sterilizezi tastatura, mouse-ul sau chiar furculitele.
    Ce este foarte util la un astfel de aparat e ca in timp ce omori orice urma de microb de pe corp, iti poti forma si un bronz de invidiat.  

     
     

    Incaltaminte GPS Gadgeturile care au acces la satelit ajung PDA-urile din urma, la propriu. Daca iti este teama sa nu fii rapit de pe strada, sau daca familia ta doreste sa stie in orice moment unde esti, nu mai este nevoie sa ai telefonul mobil la tine pentru telefoane "ocazionale". Tot ce trebuie sa faci este sa iti achizitionezi o pereche de incaltaminte cu GPS. Sau daca esti parinte si vrei sa-ti spionezi fiica, ii poti face "cadou" o pereche de adidasi noi. Singura problema este ca sistemul GPS trebuie aparent activat apasand pe un buton special. Problema ramane cum sa iti convingi copilul sa apese ocazional pe buton fara sa ridici suspiciuni.
     

    E-TEN Glofish X5500
     
    Noul E-TEN Glofish X500 a fost imbunatatit pentru a oferi utilizatorilor cele mai noi instrumente pentru o organizare eficienta a timpului. Cu un design nou, sensibil mai subtire, X500 incorporeaza mai toate facilitatile pe care le puteti dori de la un dispozitic mobil: email la minut, acces rapid la internet, servicii de date prin GPRS si, bineinteles, Wi-FI, localizare precisa prin GPS. De asemenea, dispune de Bluetooth 2.0, o camera de 2 megapixeli si, gratie procesorului de 400 MHz, permite utilizatorului sa acceseze mai multe aplicatii simultan. X500 prezinta doua butoane destinate aplicatiilor Pocket PC, doua dedicate functiilor de telefon si alte cateva care pot fi configurate de utilizator pentru o adaptare cat mai exacta la interesele fiecaruia.
  • Mihai Manole
  • ×