x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Motorola vinde reţelistica la Nokia Siemens

Motorola vinde reţelistica la Nokia Siemens

19 Iul 2010   •   00:00

Nokia Siemens Networks va cumpăra de la Motorola divizia de producţie de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii pentru 1,2 miliarde de dolari, obţinând astfel o poziţie puternică pe piaţa nord-americană şi locul al doilea la nivel mondial.

Nokia Siemens Networks, o companie mixtă între grupul finlandez Nokia şi cel german Siemens, a întâmpinat dificultăţi în a face profit pe piaţa globală a producţiei de echipamente pentru reţelele de telecomunicaţii, care se ridică la 82 de miliarde de dolari .

Sub conducerea directorului general Rajeev Suri, compania a început să urmărească mai agresiv dezvoltarea afacerilor şi să contracareze strategiile liderului pieţei, grupul Ericsson, şi ale producătorului chinez Huawei. Acordul cu Motorola va ajuta Nokia Siemens să depăşească Huawei.

Nokia Siemens a încercat fără succes să-şi majoreze în ultima perioadă cota de piaţă în America de Nord. Veniturile din operaţiunile derulate în regiune au scăzut cu 9% în primul trimestru, la 153 de milioane de euro, reprezentând doar 6% din total, conform Reuters.

×
Subiecte în articol: special observator telecom