x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Motorul Google, sub ancheta Comisiei Europene

Motorul Google, sub ancheta Comisiei Europene

de Alexandru Radescu    |    30 Noi 2010   •   18:09
Motorul Google, sub ancheta Comisiei Europene

140318-google.jpgAncheta va încerca să determine dacă metoda companiei, care deţine cel mai utilizat motor de căutare, de a genera rezultate neplătite afectează în mod negativ clasamentul de afişare al altor firme (“ranking”), în special al celor care furnizează aşa-numitele servicii sponsorizate (cele din partea superioară a paginii, precum şi cele din partea dreaptă a paginii Google de căutare).

Potrivit BBC, printre entităţile care au depus plângeri împotriva gigantului american se află comparatorul online de plăţi Foundem şi motorul de căutare ejustice.fr. De altfel, la începutul acestui an, şi procurorul general din Texas a lansat o anchetă similară în urma reclamaţiilor primite de la mai multe organizaţii. Reprezentanţi Foundem au declarat că algoritmii Google “înlătură anumite site-uri din rezultatul căutărilor”, favorizând serviciile companiei americane, în dauna unor competitori. Google a negat acuzaţiile, dar a precizat că va lucra cu Comisia pentru a “a aborda orice probleme”.

Acţiunea CE survine la sfârşitul unui an în care Google s-a văzut târâtă în mai multe investigaţii globale legate de serviciul Street View. La începutul lui noiembrie, Autoritatea americană pentru Telecomunicaţii a anunţat iniţierea unei anchete, după ce Google a recunoscut că a colectat date private prin intermediul echipamentului amplasat în maşinile care se deplasează pentru a realiza fotografii panoramice.

×