x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Mouse pentru masaj

Mouse pentru masaj

03 Iun 2005   •   00:00

Primul mouse a fost creat prin 1963 de un grup de informaticieni de la Institutul de Cercetare de la Stanford, condus de Doug Engelbart, devenind intre timp un accesoriu indispensabil al oricarui computer.

  • de ALEXANDRU RADESCU
  • CORDLESS. Mouse pentru Notebook
    Cele mai performante modele folosesc in prezent tehnologie laser, oferind o precizie deosebita. In cadrul targului de computere, Computex 2005 de la Taipei (Taiwan), a fost prezentat un model de mouse cu doua dispozitive care pot fi atasate utilizatorului pentru masaj.

    "Le poti aseza pe piept sau in apropiere. Utilizeaza impulsuri slabe de electricitate si pot genera trei tipuri de masaje. Intensitatea se poate fixa de la mouse", a declarat Maggie Lian de la NewMen Technology, compania producatoare.

    PENTRU NOTEBOOK. Tot in aceasta saptamana, Logitech a prezentat doua modele de mouse pentru computere portabile: V200 Cordless Notebook si Cordless Mini. Mouse-ul V200 beneficiaza de functia Tilt Wheel Plus Zoom, care permite utilizatorilor sa faca scroll stanga, dreapta, sus sau jos, sa mareasca sau sa micsoreze (zoom). Acesta foloseste tehnologia digitala 2.4 GHz si ofera utilizatorilor o raza de 10 metri.

    IDC estimeaza ca in anul 2014, la nivel mondial, notebook-urile vor intrece ca numar PC-urile clasice. In anumite regiuni, cum ar fi SUA sau Europa de Vest, aceasta trecere se va realiza mai curand - in 2008. Intre timp, vanzarile la mouse-uri pentru notebook-uri sunt in crestere. In SUA, mouse-urile pentru notebook-uri au inregistrat 9% din volumul total in 2002 si au crescut la 25% in 2004.

    ×
    Subiecte în articol: IT