x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget MWC 2014. Nokia dezvăluie primele smartphone-uri cu Android

MWC 2014. Nokia dezvăluie primele smartphone-uri cu Android

de Alexandru Radescu    |    24 Feb 2014   •   13:54
MWC 2014. Nokia dezvăluie primele smartphone-uri cu Android

În prima zi de Mobile World Congress (Barcelona, 24-27 februarie), Nokia confirmă zvonurile şi prezintă primele smartphone-uri cu SO Android: X, X+ şi XL. Ţinând cont de faptul că Nokia şi-a vândut divizia de terminale către Microsoft, noile smartphone-uri nu sunt legate de ecosistemul Google.

Familia Nokia X vine cu o interfaţă bazată pe tile-uri, inspirată de gama Lumia (Windows Phone). Toate dispozitivele vin echipate cu Fastlane, un ecran care permite utilizatorilor să comute mai uşor între aplicaţiile lor preferate. Utilizatorii pot accesa aplicaţii din Nokia Store, peste 12 magazine de aplicaţii terţe. Nu lipsesc nici Facebook, Twitter sau BlackBerry Messenger, în premieră pentru terminale Nokia.

De asemenea, dispozitivele oferă servicii Nokia precum Here Maps gratuit online şi offline, navigaţie pas-cu-pas cu Here Drive şi MixRadio pentru streaming de muzică şi playlist-uri care se pot descărca. Toate dispozitivele au preîncărcate o serie de aplicaţii şi jocuri terţe.

Familia Nokia X oferă şi stocare gratuită în cloud prin OneDrive. În anumite pieţe, la achiziţionarea unui smartphone din gama Nokia X, utilizatorii vor primi o lună de abonament Skype Unlimited World, ideal pentru apeluri internaţionale către reţele fixe din peste 60 de ţări şi către reţele mobile din 8 ţări.

Dotare medie spre modestă

Întreaga familie Nokia X este echipată cu procesoare Qualcomm Snapdragon dual core (1GHz, cu 512MB/768 MB) şi oferă suport pentru Dual SIM. Terminalele oferă stocare internă 4GB şi carduri microSD (de până la 32GB).

Modelele X/X+ sunt echipate cu ecran IPS de 4 inci (rezoluţie 480 x 800 pixeli, densitate pixeli 233 ppi), în timp ce la XL, densitatea este de 187 pixeli (tot la rezoluţie 480 x 800, cu diagonală de 5 inci).

Noile modele Nokia vor fi disponibile în verde aprins, roşu aprins, cyan, galben, alb şi negru.

Preţurile Nokia X

Nokia X va fi disponibil imediat, la un preţ de pornire de 89 de euro, în regiunea Asia-Pacific, Europa, India, America Latină, Orientul Mijlociu şi Africa. Nokia X+ şi Nokia XL sunt planificate să fie lansate în aceste pieţe începând din trimestrul al doilea, la preţul de 99 de euro şi, respectiv, 109 de euro.

 

 

×