x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Nea Marin pe celular

Nea Marin pe celular

08 Iun 2005   •   00:00

Amza Pellea, Toma Caragiu, Stela Popescu, mari actori ai filmului romanesc pe micile ecrane ale telefoanelor mobile.

STRATEGIE. Presedintele Connex, Ted Lattimore, extinde serviciile 3G pentru Romania
Aceasta este una dintre ofertele portalului "Play" lansat ieri de Connex. Printre alte oferte, televiziune in direct (Realitatea TV), emisiuni precum Carcotasii sau Teo, stiri, videoclipuri, jocuri sau tonuri de apel. Din luna august, de pe portalul "Play" vor putea fi descarcate si imagini din Divizia A sau de la jocurile echipei nationale. Portalul este accesibil atat pentru clientii 3G, cat si pentru cei GSM. Astfel, in oferta terminalelor GSM compatibile "Play" se afla, intre altele, Motorola C650 si V535, Nokia 3220, SonyEricsson T630 sau Samsung X640.

COSTURI. Si cum distractia costa, clientii pot opta intre un pachet cu trafic de 100 MB la abonament de 3 dolari sau fara abonament la 0,30 dolari pentru fiecare 1 MB. La aceste preturi se adauga costurile pentru descarcare de continut. De exemplu: daca doriti sa vedeti pe telefon videoclipul "Daca ploaia s-ar opri" (Cargo), va costa 2,5 dolari, in timp ce un joc variaza intre 1 si 4 dolari. Asta nu e tot. Durata unui videoclip este de 30 de secunde.

PORTALUL ORANGE. Un portal asemanator a lansat si Orange Romania in luna aprilie. Prin intermediul Orange World, utilizatorii au acces la informatii sportive si meteo, programe TV, cotatii valutare, precum si posibilitatea de a viziona emisiuni TV. Portalul este organizat in trei sectiuni, si anume, Info, Enjoy si Util. Orange World este accesibil prin tehnologiile WAP GPRS/ EDGE sau WAP CSD (in tehnologia 3G, traficul de date se face la o viteza de pana la 384 kbs, de patru ori mai mare decat cea oferita de EDGE si de 10 ori mai mare decat prin GPRS). In ceea ce priveste emisiunile TV oferite de Orange World, intre acestea se afla Observatorul de la ora 19:00 si "9595 - Te invata ce sa faci" (Antena 1) , Promotor, "Baieti buni". (Alexandru Radescu)

×
Subiecte în articol: IT