x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Neonode N2 - Generaţia telefoanelor fără tastatură

Neonode N2 - Generaţia telefoanelor fără tastatură

13 Iul 2007   •   00:00

Tastaturile telefoanelor sunt inestetice şi ne dăm seama de asta datorită telefoanelor care tot incearcă să le ascundă in spatele ecranului prin diferite sisteme de glisare. Dar acum telefoanele tind să inlocuiască intru totul tastaturile şi să devină terminale multimedia.

Touch-screen. Gadgetul Neonode N2 este dotat cu un ecran de 5 centimetri (176x220 pixeli) şi are o adăncime de culoare de 65 K. Tehnologia folosită de Neonode N2 pentru a detecta apăsările pe ecran nu are nevoie de stylus sau de aplicarea unei anumite presiuni pe display, acesta folosind o metodă de identificare optică cu ajutorul căreia poţi folosi foarte uşor degetele.

Interfaţă. N2 se pare că a fost creat cu simplitatea in minte, pentru a accesa funcţiile acestuia trebuind doar să inveţi căteva gesturi de bază. Astfel că pentru a accesa meniul, tot ce trebuie să faci este să mişti degetul din stănga jos pănă

in dreapta sus a ecranului şi să alegi ce doreşti să faci in continuare, de

la a suna pe cineva la a compune un SMS.

Dotări. Mobilul multimedia este GSM Quadband 850, 900, 1800 şi 1900 Mhz şi este susţinut de un sistem de operare Windows CE 5.0 modificat, ceea ce inseamnă că vei putea beneficia de toate facilităţile unui PDA cu o interfaţă mult mai prietenoasă.

Dimensiuni. Măsurănd 47x77x 14,7 mm şi cu o greutate de aproximativ 60 de grame, telefonul este mai mult decăt compact, şi designul format din colţuri rotunde dă impresia că este mult mai mic decăt in realitate.

Â

Â

Â

Clone de Apple iPhone

Â

Â

Ca o replică dată lansării telefonului de 500 de dolari marca Apple, compania chineză Miezu a lansat poze cu telefonul care va concura cu iPhone. Fiind dotat cu 3G, HSDPA, WiFi şi un mediu de stocare flash de 16 giga, MiniOne M8 se pare că va fi un concurent redutabil pentru faimosul produs abia lansat de compania americană. Singura problemă cu acest telefon este că nu se ştie incă o dată la care va fi lansat, cel mai probabil fiind ca telefonul să apară pe piaţă undeva la inceputul anului 2008. O dată rezonabilă, avănd in vedere că Apple iPhone nu va putea fi folosit in altă reţea decăt AT&T timp de 2 ani.

×
Subiecte în articol: gadget