x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget News

News

de Dan Dinu    |    10 Ian 2008   •   00:00

Un cercetător din China a rea­lizat o baterie de 1.5 volţi cu o gro­sime de numai 0.5 milimetri, dintr-un material care se poate îndoi asemeni hârtiei.

ASUS LANSEAZĂ EEE PC CU WIMAX. Laptopul de “200 de dolari” lansat de Asus va apărea cu un nou ecran, mai mare, şi capabilităţi WiMax. Noul ecran va avea o dimensiune de 22.6 cm (fa­ţă de 17.7 cm) şi va su­por­ta o re­zo­luţie de 1024 x 600. Cu ajutorul receptorului WiMax, laptopul se va putea conecta la internet folosind reţeaua mobilă şi va folosi noile procesoare Intel Silverthorne, teh­nologie care va reduce semnificativ consumul de energie. Încă nu se ştie cât de mult va creşte pre­ţul cu noile upgrade-uri implementate de Asus, dar, având în ve­dere că deja vorbim despre teh­no­logii de ultimă generaţie, probabil va deveni un laptop ultraportabil, ul­trascump într-un timp foarte scurt.

 

BATERII CÂT O FOAIE DE HÂRTIE. Un cercetător din China a rea­lizat o baterie de 1.5 volţi cu o gro­sime de numai 0.5 milimetri, dintr-un material care se poate îndoi asemeni hârtiei. Zhang Xiachang, inventatorul bateriei sub forma unui plic de zahăr, a ­prezen­tat invenţia în cadrul ­Forumului Internaţional al Cercetării Noilor Materiale, ţinut în Wenzhou, China. Încă nu au fost lansate detalii asupra tehnologiei, dar cu ­posibilitatea de a îndoi şi torsiona bateria în aproa­pe orice formă, probabil mobilele nu vor mai arăta la fel. Dacă teh­no­logia va trece de testul birocratic al ­convenţiei, se pare că vom asista la o subţiere şi mai mare a ­gad­geturilor mobile de acum înainte.

×
Subiecte în articol: gadget