x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget NFS Carbon pe platformele Wii/XBox 360/PS3

NFS Carbon pe platformele Wii/XBox 360/PS3

08 Iul 2007   •   00:00

Pentru a testa cele mai tari console ale anului 2007, trebuia să gasim un joc comun pe care să il supunem testului pe cele trei platforme. Şi ce alt joc poate fi mai bun decăt ultima apariţie din colecţia Need For Speed: Carbon.

Pentru a testa cele mai tari console ale anului 2007, trebuia să gasim un joc comun pe care să il supunem testului pe cele trei platforme. Şi ce alt joc poate fi mai bun decăt ultima apariţie din colecţia Need For Speed: Carbon.

In ultima versiune a deja celebrului joc, nu mai poţi căştiga cursele de unul singur, avănd nevoie de coechipieri care să iţi elibereze drumul, să iţi găsească scurtături prin oraş sau să infrunte forţa de frecare pentru tine şi să te lanseze către linia de sosire.

Tema centrală a jocului sunt cursele in canion, dar dacă ai crezut că toate NFS-urile Carbon sunt la fel, te-ai inşelat. Fiecare consolă te va uimi cu ceva aparte, chiar dacă in esenţă jocul este identic.

NINTENDO WII. Deşi majoritatea raportează consola japoneză la WII Sports, acesta nu e singurul joc care se poate juca folosind controller-ul inovator al celor de la Nintendo. Şi chiar dacă nu este nici pe departe asemănător cu cel al XBOX-ului sau al PS3-ului, controlul maşinii este atăt inedit, căt şi distractiv: ai nevoie de ceva reflexe de şofer profesionist pentru a putea ocoli obstacolele sau maşinile poliţiei.

Controlul maşinii poate fi greoi la inceput, datorită modului ce simulează un volan: dacă vrei să virezi la dreapta, roteşti telecomanda spre dreapta. O dată ce te obişnuieşti, totul intră in reflex. Numai să nu uiti să mai iei degetul de pe acceleraţie in curbele strănse şi să nu incerci să faci alte gesturi in timp ce conduci, altfel te poţi trezi in cel mai apropiat parapet. Exact ca la volanul unei maşini adevărate.

Din punct de vedere al graficii, WII se descurcă binişor, in afară de un mic efect asemănător desenului animat (probabil datorită culorilor mai şterse); grafica este foarte apropiată de cea de pe XBOX.

XBOX 360. Consola celor de la Microsoft se poate măndri cu performanţe impresionante, iar NFS Carbon le scoate la suprafaţă pe toate. Grafica este foarte detaliată, şi fata care flutură batista pare foarte mulţumită de modul in care maşinile pleacă de la linia de start.

Deşi mult mai greu decăt cel al PS3-ului, controllerul XBOX-ului s-a comportat mult mai bine in timpul jocului. Am reuşit să ţinem maşina in frău fără prea mari probleme. Curbele strănse şi maşinile poliţiei care nu iţi dau pace rămăn in urmă cu numai căteva mişcări de joystick şi puţină acceleraţie. In funcţie de cine te provoacă, vei incepe şi vei termina cursele in oraş, sau le vei incepe in canion şi le vei termina la baza acestuia... intr-un fel sau altul.

Şi dacă nu eşti mulţumit de maşinile pe care ţi le pun la dispoziţie "din fabrică" creatorii jocului, atunci poţi oricănd să iţi faci o subscripţie la XBOX Live, unde producătorii promit că vei găsi intotdeauna maşini noi şi piese de schimb mai puternice pentru maşina ta.

PLAYSTATION 3. Ultima lansată dintre cele trei, consola celor de la Sony este probabil cea mai puternică dintre toate, aceasta incluzănd la un anumit nivel toate performanţele celorlalte console, cum ar fi senzori de mişcare ca telecomanda de WII sau un sistem de joc online asemănător celui pentru XBOX.

Din punct de vedere al graficii, PS3 căştigă fără prea mari probleme, realizănd cele mai spectaculoase efecte in timpul curselor şi mai ales in timpul accidentelor, iar posibilităţile de tuning in timp real, cum ar fi opţiunea de Auto-Sculpt, iţi dau posibilitatea de a realiza nivelul de detaliu pe care il are jocul incă din meniu, in timp ce vezi maşina cum se transformă sub propriii ochi.

Consola reuşeşte să genereze un mediu inconjurător şi reflexii ce te vor lăsa cu gura cascată, iar controlul maşinii este destul de antrenant incăt să incerci din reflex să te foloseşti şi de senzorii de mişcare stănga-dreapta ai controller-ului, chiar dacă pentru a controla maşina trebuie să foloseşti joystick-ul.

Note:

1)Control:

WII: 4

XBOX 360: 5

Playstation 3 : 4

2)Grafică:

WII: 3

XBOX 360: 4

Playstation 3:5

3)Preţ:

WII: TNTGames - 209,9 lei

XBOX 360: Best Games - 239,85 lei

Playstation 3: Best Games - 239,98 lei

×
Subiecte în articol: jocuri xbox