x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Nikon lansează la CES 2016 o cameră foto cu ISO de 3.280.000

Nikon lansează la CES 2016 o cameră foto cu ISO de 3.280.000

07 Ian 2016   •   12:36
Nikon lansează la CES 2016 o cameră foto cu ISO de 3.280.000

Compania Nikon este prezentă la Consumers Electronics Show (CES) 2016, organizat la Las Vegas, în Nevada, cu trei noutăţi importante, două aparate DSLR - Nikon D5 şi Nikon D500 - şi un actioncam compact, KeyMission 360, capabil să filmeze la 360 de grade.

În deschiderea conferinţei de presă de prezentare, organizată de Nikon, pe scenă a urcat directorul general al Imaging Division, Nobuyoshi Gokyu. El şi-a început prezentarea cu o precizare importantă, menită să atragă atenţia presei dar mai ales a fotografilor profesionişti şi amatori: "sunt cele mai importante anunţuri pe care Nikon le-a făcut în ultimii ani".

"Inovaţia schimbă regulile jocului şi defineşte standardele în industrie. Nikon se află în avangarda inovaţiei. Nikon F a fost primul aparat SLR de 35 mm. care a ajuns în spaţiu, devenind un punct de referinţă pentru întreaga serie de aparate SLR. De asemenea, Nikon D1 a fost camera care a făcut posibilă tranziţia spre aparatele digitale", a amintit el.

În cadrul conferinţei de presă a fost apoi prezentat noul Nikon D5, considerat cel mai bun şi mai ambiţios aparat din gama DSLR de la Nikon.

"Îmi face o plăcere deosebită să vă prezint oficial Nikon D5", a declarat Nobuyoshi Gokyu. "D5 este cea mai aşteptată cameră din industria foto. Pentru Nikon, dincolo de excelenţa tehnologiei, această cameră reprezintă ceea ce ne-am dorit pentru întreaga gama DSLR - să continuăm să ridicăm ştacheta vitezei, acurateţii şi calităţii imaginii şi nu doar să grupăm laolaltă o serie de noi caracteristici tehnice".

Principala calitate a unui DSLR este faptul că nu mai există un decalaj între momentul în care este apăsat butonul declanşator şi imaginea din vizor. Nikon D5 este realizat pentru viteză şi acurateţe, folosind cel mai avansat sistem AF de la Nikon, cu nu mai puţin de 153 de puncte AF, 99 de senzori şi o arie AF foarte generoasă. Astfel, chiar şi la 12 FPS se remarcă un timp de blackout minim.

Nikon a reconstruit senzorul Nikon FX pentru a îmbunătăţi simţitor reproducerea culorilor şi sensibilitatea. Calitatea imaginii se extinde până la cele mai ridicate setări ISO. D5 are o arie ISO nativă între 100 şi 102.400,ce poate fi şi extinsă de la LO1 (ISO 50) până la HI5 (echivalentul ISO 3.280.000!)

Acest DSLR beneficiază şi de motorul de procesare a imaginii EXPEED5, primul din generaţia sa. De asemenea, Nikon D5 este capabil să filmeze la calitatea 4K.

În continuarea prezentării, fotograful sportiv Mattias Hangst a vorbit despre calităţile acestui DSLR şi despre modul în care această cameră uşurează munca unui fotograf profesionist.

După D5 a venit rândul mult-aşteptatului succesor al camerei D300, Nikon D500, care dispune de un procesor EXPEED5 şi care reaminteşte că, în prezent, aparatele foto nu mai trebuie doar să facă poze, ci să fie parte a unui mult mai extins ecosistem al imaginilor, format din dispozitive smart interconectate. Nikon D500 comunică fără probleme cu alte dispozitive smart prin tehnologia Snap Bridge şi foloseşte Bluetooth Low Energy pentru a fi mereu conectat. Sistemul SnapBridge are ambiţia de a transforma camera foto într-un dispozitiv de comunicare, conform Nikon şi va deveni o dotare standard pentru toate aparatele Nikon, remodelând modul în care utilizatorii vor comunica între ei.

Cea de-a treia atracţie a conferinţei de prezentare Nikon a fost KeyMission 360 action VR camera, dispozitiv ce poate filma sub apă până la 30 de metri şi este rezistent la şocuri, putând fi lăsat să cadă în gol de la înălţimea de 2 metri. Acest gadget compact, de formă cubică, atrage atenţia prin capacitatea sa de a filma la 360 de grade şi este dotat cu lentile pe fiecare dintre părţi.

Pătrunderea în segmentul "action" reprezintă un pas important pentru Nikon, conform lui Nobuyoshi Gokyu, care a adăugat că firma îşi propune să redefinească această zonă şi odată cu ea chiar spiritul de aventură. Modelul KeyMission 360 oferă posibilitatea de a aduce realitatea virtuală la îndemâna oricărui entuziast.

Acest model a fost prezentat de Corey Rich, ambasador Nikon, fotograf, regizor şi producător. Rich l-a testat în mai multe locaţii din Mexic, Utah şi California, în sporturi extreme precum alpinismul, raftingul sau cu caiacul.

KeyMission 360 este în primul rând o cameră uşor de folosit pentru cei care doresc să creeze realitate virtuală. Această cameră "vede" în toate direcţiile şi face uitată prea uzata sintagmă "în spatele camerei" pentru că pur şi simplu nu mai există în spatele camerei.

"De obicei, când pornesc într-o aventură, eu sunt cel care alege spre ce să îndrept obiectivul camerei. Însă acum cei care urmăresc înregistrările mele pot alege ce vor să vadă. Ne aflăm într-o paradigmă complet nouă. Şi pentru că KeyMission 360 este compact şi accesibil, am să-l iau cu mine oriunde mă duc", a mărturisit Corey Rich.

În încheiere trebuie semnalată orientarea Nikon spre conectivitate, dar şi progresele înregistrate în ceea ce priveşte viteza, AF, ISO, dynamic range, noise levels etc. Pe o piaţă dinamică, în care se află competitori puternici, Nikon demonstrează că a înţeles că o cameră foto trebuie să devină o extensie naturală, transparentă a lumii conectate la imagini.

×