x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Noi viruşi troieni, în topul mondial al primelor zece ameninţări informatice

Noi viruşi troieni, în topul mondial al primelor zece ameninţări informatice

23 Apr 2012   •   07:15
Noi viruşi troieni, în topul mondial al primelor zece ameninţări informatice

Statistica mondiala a atacurilor informatice aduce, pentru luna martie, patru noi aparitii, cei mai periculosi fiind troienii JS/Agent si JS/IFrame, cu o rata medie de infectie de 2%, se arata in raportul intocmit de catre compania ESET, lider in industria detectiei de amenintari informatice.

Astfel, pentru a patra luna consecutiv, virsusul HTML/ScrInject.B continua sa domine statisticile malware bazate pe ESET Live Grid - sistemul de colectare malware bazat pe cloud, ce utilizeaza date preluate de la utilizatorii solutiilor ESET, la nivel mondial. Rata sa inregistrata de infectie globala a fost de 5,60% (6.20% in Europa), in ambele cazuri, potrivit comunicatului ESET, citat de Agerpres.

Pe locul secund s-a clasat INF/Autorun, cu o rata de infectie 5,19% (a treia in Europa, cu 4,38%), in timp ce pozitia a treia i-a revenit HTML/Iframe cu 3,95% (simultan locul doi in Europa cu 4,66%).

In martie, au existat patru noi intrari in primele zece locuri ale topului global: JS/Agent si JS/IFrame (ambii cu o rata de infectie mai mare de 2%) si ambii troieni. In timp ce primul troian are un nume generic de detectie pentru diferite feluri de coduri JavaScript malitioase gasite pe paginile web compromise, JS/Iframe redirectioneaza browserul catre o locatie URL in care softwareul malitios este deja incarcat.

Alte doua coduri recent intrate in top sunt reprezentate de: Win32/Sirefef (un troian ce redirectioneaza rezultatele motoarelor de cautare online catre siteuri web ce contin adware) si troianul JS/Redirector ce redirectioneaza browserul catre o anumita locatie URL in care softwareul malitios este instalat.

ESET Live Grid este sistemul de colectare malware bazat pe cloud ce utilizeaza datele utilizatorilor de solutii ESET din intreaga lume.

Compania ESET, fondata in anul 1992, este un furnizor global de solutii de securitate pentru consumatori finali si companii.

Programul ESET NOD32 Antivirus detine recordul mondial de distinctii Virus Bulletin 'VB100 Awards' chiar de la inceputul efectuarii de teste, in 1998.

Compania are sediul central in Bratislava (Slovacia), centre regionale de distributie in San Diego (S.U.A.), Buenos Aires (Argentina) si Singapore, precum si cu birouri in Sao Paulo (Brazilia) si Praga (Republica Ceha).

In plus, ESET are centre de cercetare in: Bratislava, San Diego, Buenos Aires, Praga, Cracovia, Montreal, Moscova si o retea extinsa de parteneri in 180 de tari.


Cum comenteaza presa franceza primul tur al alegerilor prezidentiale: "Un vag gust de cocleala"

×
Subiecte în articol: virusi informatici eset