x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Nokia C6, distracţie şi comunicare

Nokia C6, distracţie şi comunicare

de Vali Blanaru    |    02 Oct 2010   •   00:00
Nokia C6, distracţie şi comunicare

Comunicarea prin mesaje text a devenit mai importantă ca oricând: SMS, e-mail, Twitter, Facebook, IM şi lista poate continua. Există şi avantajul costului faţă de apelurile vocale. Serviciile sunt ieftine, iar în unele cazuri gratuite chiar şi atunci când iei legătura cu cineva de pe un alt continent. Iar atunci când pe lângă o tastatură qwerty comodă oferi şi un ecran mare cu touchscreen într-un aparat cu un preţ accesibil, poţi miza pe succesul comercial. Aceasta pare să fi fost strategia celor de la Nokia când au lansat C6, un device onest, cu toate aplicaţiile mobile, varianta mai prietenoasă ca preţ a lui N97 mini.

Pachetul în care este livrat telefonul conţine handsfree, un încărcător şi un cablu de date. Încărcătorul este micuţ şi uşor de transportat, lucru foarte util dacă ţinem cont că C6 nu se poate încărca prin USB. Telefonul vine cu un card 2GB micro SD care poate fi up­gradat până la 16BG. Ca dimensiuni, Nokia C6 este mai mic decât N97 şi un pic mai mare decât N97 mini. Apara­tul are un ecran tactil de 3,2 inci, dar este mai greu şi mai gros decât N97 mini. În plus făţă de mini, tastatura qwerty este suficient de compactă ca să aibă loc şi pentru o tastă de navigare. Tastatura seamănă cu cea de la modelul E75: patru rânduri de taste, iar butoanele nu sunt despărţite între ele de spaţiu.

Ecranul touch are dimensiunea de 3,2 inci, rezoluţia 360 x 640 pixeli, şi viteză de reacţie destul de bună. Probleme apar la lumina puternică a soarelui. Va trebui să umbriţi ecranul pentru a putea vedea ceva pe el. Partea frumoasă la C6 este posibilitatea de a personaliza ecranul cu tot felul de widgeturi: de la apeluri rapide până la mail, Fecebook, starea vremii sau forumul preferat. Pe laterale, aparatul are o serie de butoane prin care poţi controla volumul sau bloca/debloca telefonul, mufă de încărcare şi de cască şi ieşirea pentru USB şi cardul de memorie.

Camera foto de 5 megapixeli are bliţ led, dar din păcate nu este protejată deloc, aşa că va trebui să aveţi grijă să nu o zgâriaţi. Producătorul se laudă cu o durată de viaţă a bateriei de 384 de ore în stand-by şi până la şapte ore de convorbiri. Am testat C6-00 în regim intensiv (două ore de convorbiri, verificat mail-uri o dată la 30 de minute, ym şi surfat pe net timp de câteva ore), iar bateria a fost epuizată după circa 12 ore. Cu alte cuvinte, dacă eşti dependent de net, C6 are toate aplicaţiile de care ai nevoie, se conectează uşor la reţelele wi-fi, însă va trebui să aveţi mereu la îndemână încărcătorul. C6 se poate achiziţiona la preţuri începând de la 1.000 de lei.


Caracteristici
- Reţea: GSM/GPRS/EDGE
- Ecran tactil: 3,2 inci, 16M-culori, rezoluţie 640 x 360 pixeli
- Procesor: ARM 11 434MHz CPU,
- GPS: da
- Cameră foto: 5 MP

×
Subiecte în articol: gadget